Fatma Şahin, Markafed Konferansına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Fatma Şahin, Markafed Konferansına Katıldı

Fatma Şahin, Markafed Konferansına Katıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin.Haber.

17.04.2013 18:16

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin:

( Muhtaç asker ailelerine maddi yardım )" Dünkü açıklanan pakette ekonomik ve sosyal olarak muhtaçsa, mağdursa, biz sosyal devlet olarak çocuğu askerde olduğu sürece o ailenin o annenin yanında olacağız, onun hayır duasını alacağız "

Haber: Pınar ÇITAK KOYGUN - Kamera: Özgür ARSLAN/ İSTANBUL DHA

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Marmara Kadın Dernekleri Federasyonu'nun ( Markafed ) Grand Cevahir Otel'de düzenlenen programına katıldı. Bakan Şahin buradaki konuşmasında çocuğu askerde olan muhtaç ailelere yapılacak maddi yardımla ilgili konuştu.

" ÇOCUĞU ASKERDE OLDUĞU SÜRECE BİZ SOSYAL DEVLET OLARAK YANINDA OLACAĞIZ "

Bakan Şahin burada yaptığı konuşmada çocuğu askerde olan muhtaç ailelere yapılacak maddi yardımdan bahsetti. Bakan Şahin, sosyal devletin kadının yanında olması gerektiğine işaret ederek, "Boğaziçi Üniversitesi'nin yaptığı araştırmayı Başbakanımıza götürdüğümüz zaman, dedik ki eşi vefat eden kadının ekonomik desteği yoksa mağdur duruma düşüyor. Gidip sürekli konunun komşunun desteklerine muhtaç oluyor. Oysa sosyal devlet olarak onun gidip kimseye el açmasına müsaade etmemeliyiz. Zaten Başbakanımızın bize ' Siz onları bulmalısınız. Onlar gelip sizden birşey talep etmemeli ' dediği bir anlayışla yardıma geçtik. Aynı felsefe ile eğer mağdur ve muhtaçsa, evde bir çocuğu varsa ve o çocuk evin geçimini sağlıyorsa ve vatani görevi için askere gittiyse o aile bir anda ekonomik açıdan çökebiliyor. O zaman dünkü açıklanan pakette ekonomik ve sosyal olarak muhtaçsa, mağdursa, biz sosyal devlet olarak çocuğu askerde olduğu sürece o ailenin o annenin yanında olacağız, onun hayır duasını alacağız.Bizim beslendiğimiz damar bu. Sosyal devlet ve sosyal politikalar adına yapılan çalışmalar çok kıymetli " dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Fatma Şahin, Markafed Konferansına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement