Faruk Cömert, Yazıcıoğlu Kazasında İfade Verecek - Son Dakika
Güncel

Faruk Cömert, Yazıcıoğlu Kazasında İfade Verecek

Faruk Cömert, Yazıcıoğlu Kazasında İfade Verecek

BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu'nun ölümüne yol açan şüpheli helikopter kazasıyla ilgili Orgeneral Faruk Cömert 'tanık' olarak ifade verecek.

31.05.2013 17:29  Güncelleme: 17:40

Merhum BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki beş kişinin hayatını kaybettiği şüpheli helikopter kazasıyla ilgili yürütülen soruşturmada ilginç bir gelişme yaşandı.

Zaman Gazetesi'nden Emre Soncan'ın haberine göre Hava Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral Faruk Cömert'in 'tanık' olarak ifadesine başvurulacak. Soruşturmayı yürüten Malatya Cumhuriyet Başsavcılığı, daha önce bölgede arama-tarama faaliyetlerini yöneten, dönemin Adana Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali Lapanta, Kahramanmaraş İl Jandarma Alay Komutanı Albay Sezai Akgün ve Elazığ İl Jandarma Komutanlığı Asayiş Şube Müdürü Yarbay Ahmet Ergeç'in aralarında bulunduğu birçok ismi sorgulamıştı.

'KALEMİ KIRILDI' DEDİĞİ İLERİ SÜRÜLÜYOR

Bu isimlere, "Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Faruk Cömert'in, kazadan bir hafta önce 'Başkanın (Muhsin Yazıcıoğlu) kalemi kırıldı' dediği ileri sürülüyor. Böyle bir şey duydunuz mu?" şeklinde bir soru yöneltmişti. Söz konusu askerler de böyle bir konudan haberlerinin olmadığını dile getirmişti. Bu iddianın arkasında ise faili meçhul bir cinayetle ilgili iddialar yatıyor. Faruk Cömert'in ağabeyi Bedrettin Cömert, Hacettepe Üniversitesi'nde öğretim üyesiyken 1978'de öldürülmüştü. Cinayetle ilgili Avrupa Ülkücü Türk Dernekleri Federasyonu'nun eski Başkanı Lokman Kondakçı, 1979'da, dönemin İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş'e, "Bedrettin Cömert'in ölüm emrini Muhsin Yazıcıoğlu verdi." iddiasında bulunmuştu. Yazıcıoğlu ise hayattayken bu iddiaları reddetmişti.

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Faruk Cömert, Yazıcıoğlu Kazasında İfade Verecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement