Faruk Akbaş İle Görsel Yolculuk Devam Ediyor - Son Dakika
Güncel

Faruk Akbaş İle Görsel Yolculuk Devam Ediyor

Faruk Akbaş İle Görsel Yolculuk Devam Ediyor

Gazella Turizm, Vietnam ile başlattığı fotoğraf turlarına Kenya ve Sri Lanka ile devam ediyor.

11.05.2012 13:01

Usta fotoğrafçı Faruk Akbaş eşliğinde düzenlenen turlarda katılımcılar hem fotoğraf sanatının püf noktalarını öğreniyor hem de eşsiz doğal güzellikleri keşfediyorlar.

Gazella Turizm ortak tutkuları fotoğraf olanları bir araya getirmeye, 4-10 Haziran tarihleri arasında Kenya ve 18-26 Ağustos tarihleri arasında da Sri Lanka turları ile devam ediyor. Fotoğraf sanatının inceliklerini katılımcılara aktarmak amacıyla düzenlenen fotoğraf turlarında her akşam düzenlenen atölye çalışmaları ile gezginler her gün fotoğraf sanatına dair daha fazla bilgiye sahip oluyorlar. Her gezi sonunda katılımcılar yaşamlarına unutulmayacak anılar kattıkları gibi kadrajlarında da ustalaştıklarını, çekimlerde maksimum keskinlik yakaladıklarını, daha güzel kompozisyonlar oluşturduklarını ve karşılaştıkları ilginç nesnelerin yakın plan çekimlerinin reflekse dönüştüğünü görüyorlar. Şimdiye kadar elde ettiği başarılarla birçok ödüle layık görülen usta fotoğraf sanatçısı Faruk Akbaş'ın engin deneyiminden yararlanmak, katılımcıların tur sonunda en büyük kazanımları oluyor.

Rüya gibi Vietnam manzaraları objektiflerle buluştu…

İlk fotoğraf turu binlerce yıllık bir kültüre ve rüya gibi manzaralara sahip Vietnam'da gerçekleşti. Tura katılanlar doğal yaşamın olduğu gibi gelenek ve göreneklerin de yıllardır değişmediği Vietnam'da her anlarını objektife taşıdılar. UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Ha Long Bay'ın eşsiz doğasından Mekong Yaylası'na kadar Vietnam'ın her noktasına hayran kalan fotoğraf tutkunları tur kapsamında gün boyu gezip; akşamları çektikleri fotoğrafları Faruk Akbaş ile birlikte değerlendirdiler.

Sırada Afrika'nın incisi ve Asya'nın heyecan verici coğrafyaları var……

Yaşadığımız modern dünyanın sınırlarının olmadığı topraklara sahip Kenya'nın muhteşem coğrafyasında, fotoğrafçılar gördükleri her kareyi ölümsüzleştirmek isteyecekler. Geleneklerini sürdüren kabileleri, flamingo nüfusunun en yoğun olduğu Nakuru Gölü'nü ve safari denince ilk akla gelen "büyük beş"i barındıran rüya ülke Kenya fotoğraf severleri bekliyor.

Doğal yaşam ve tarihi tapınakların merkezi Sri Lanka'da katılımcılar birçok tapınağı ziyaret edecek ve mimari açıdan alışılmadık görüntülere şahit olacaklar. Belgesellerde görülen hayvanların iç dünyasını yakından fotoğraflama şansını elde edecekler. Kısacası, Sri Lanka turuna katılanlar gerçek bir safari ve görsel şölen deneyimini yaşayacaklar.

Her fotoğraf turunun ardından, Faruk Akbaş tarafından seçilen en iyi fotoğraf çeşitli fotoğraf ve gezi dergilerinde yer alıyor. Fotoğraf turlarına, fotoğraf ile ilgilenen ve başlangıç seviyesinin üstündeki herkes katılabiliyor.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Faruk Akbaş İle Görsel Yolculuk Devam Ediyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement