Ezidi Kamplarında Buruk Ezidi Bayramı Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Ezidi Kamplarında Buruk Ezidi Bayramı Kutlaması

Ezidi Kamplarında Buruk Ezidi Bayramı Kutlaması

İŞİD'in saldırıları nedeniyle göç etmek zorunda kalan binlerce Êzidî'nin kaldığı Diyarbakır'daki çadır kenti Ezidi Bayramı dolayısıyla DTK, DBP'liler ziyarette bulundu.

19.12.2014 20:28

Ağustos ayının başında başlayan saldırıların ardından Diyarbakır'a gelen yurttaşlar, her yıl Aralık ayında kutladıkları bayramlarını bu yıl kutsal topraklarından uzaklarda çadırlarda karşıladı.

Bayram günü vesilesiyle unutulmayan Şengalliler, aralarından DTK Eş Başkanı Selma Irmak, DTK Başkanlık Divanı Üyesi Hilmi Aydoğdu, Feleknas Uca, Engin Demir, Seydi Fırat ve Hasan Hüseyin Ebem, DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek, DBP Diyarbakır il Başkanı Ali Şimşek, Diyarbakır Sur, Kayapanır, Bağlar, Yenişehir Belediye Eş başkanları, DBP Yerel Yönetimler Komisyonu Üyesi Hüseyin Yılmaz ve DBP'li yöneticilerin de bulunduğu seçilmişler tarafından ziyaret edildi.

Sabah erken saatlerde Yenişehir Belediyesi Fidanlık Alanı'ndaki çadır kentte giden seçilmişler buradaki çadırları dolaştı. Çocuklara şeker dağıtılan ziyarette, kimi Êzidî kadınların duygusal anlar yaşadığı ve göz yaşlarına hakim olmadığı görüldü. Êzidî çocukların coşkulu katılımıyla gerçekleşen ziyarette yurttaşlarla sohbet eden DTK Eş Başkanı Selma Irmak, "Bu bayramı kutsal topraklarınızdan uzakta kutlamak zorunda kaldınız. Ama emin olun ki önümüzdeki yılda bayramı kendi topraklarınızda özgürce kutlayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Ziyaret sırasında bir grup kadının çember oluşturarak, yaşadıkları trajediyi ve buruk karşıladıkları bayramları için ağıtlar yaktığı görüldü. Çadırlardaki yurttaşların sorunlarını da dinleyen seçilmişler, çadır kentti dolaştıktan sonra kamptan ayrıldı.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Ezidi Kamplarında Buruk Ezidi Bayramı Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement