Eyüp Ayar: "Dilovası'nda Korkulacak Bir Şey Yok" - Son Dakika
Güncel

Eyüp Ayar: "Dilovası'nda Korkulacak Bir Şey Yok"

Eyüp Ayar: "Dilovası\'nda Korkulacak Bir Şey Yok"

Ak Parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar: Dilovası ile İlgili Olarak Araştırmacılar Başka, Siyasetçiler Başka Konuşuyor.

15.01.2011 14:58

Sanayi kuruluşları ile konut alanlarının iç içe girmesi nedeniyle kanser vakaları ve kanserden ölüm oranlarının Türkiye ve Dünya ortalamalarının çok üzerinde olduğu bilinen Dilovası ile ilgili olarak araştırmacılar başka, siyasetçiler başka konuşuyor. AK parti Kocaeli Milletvekili Eyüp Ayar bugün düzenlediği basın toplantısında, bilimadamları, çevreciler ve bilimadamlarının aksine burada korkulacak bir şeyl olmadığını, ancak her şeye rağmen Çevre Bakanlığı ile Sağlık bakanlığı ekiplerinin araştırma ve tarama yapacağını söyledi.

Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Ana Bilim Dalı Başkarı Prof. Dr. Onur Hamzaoğlu'nun "anne sütü ve yeni doğan bebeklerin dışkısında bile ağır metale rastlandığı" şeklindeki açıklamaları üzerine kirliliğin yeniden gündeme taşındığı Dilovası'na hemen her gün araştırmacı ve siyasetçiler gelmeye başladı.

AK PARTİ MİLLETVEKİLİNDEN AKSİ AÇIKLAMA

2006 yılında TBMM'nin oluşturduğu Dilovası Araştırma Kodmisyonu'nda yeralan ve AK Parti Kocaeli milletvekillerinden Eyüp Ayar, daha önce bilimadamlarının ve dün de bölgeyi gezen CHP milletvekillerinin tam aksi açıklamada bulundu. Dilovası'nın Tavşancıl bölgesinde basın toplantısı düzenleyen Eyüp Ayar, buradaki hava kirliliği değerlerinin Gebze ve Derince ilçeleriyle aynı olduğunu, fabrikaların sürekli denetlendiğini her şeye rağmen, yarın da Çevre Bakanlığı'nın bölgeye cihaz göndererek tarama yapacağını bildirdi.

KİRLETİCİ DİĞER ETKENLER

AK Parti Milletvekili Ayar, daha önce yaptıkları araştırmaların ardından hazsırladıkları raporlarda, buradaki çevre kirliliğini anlattıkları, ancak bunun fabrikalardan kaynaklanmadığını, TEM ve D-100'den 14 bin araç geçtiğini, bunların egsoz dumanları, taş ocakları, limanlara gelen gemilerin bıraktıkları kimyasal atıkların da etkisi olduğunu söyledi. Eyüp Aya, "Dilovası'nda 2006 yılının sonunda Valilik araştırma yaptı ve çevreyi kirleten fabrikalar kapatıldı. Fabrikalarda buna göre önlemler alındı." diyerek şöyle devam etti:

"Dilovası'nda bütün atıklar denize gidiyordu. Biz 20 milyon liraya arıtma tesisi yaptık. Dilovası'nın 3 yerine ölçüm cihazları koyduk ve bunlar 24 saat ölçüm yapıyor. '8 yıllık iktidar dönemimizde OSB, Taş Ocakları ve yeni liman yapılmayacak' dedik ve yapmadık. 'Dilovası'nda kirletici fabrika kurulmayacak dedik' ancak kuruldu. Bunda başarılı olamadık."

DURUM KORKUTUCU DEĞİL

Eyüp Ayar, anne sütünde ağır metale rastlandığı şeklinde açıklama yapan Prof.Dr. Onur Hamzaoğlu'na da sonuçlara nasıl ulaştığını sorduklarını ve bir belge veremediğini de ileri sürerek, "Durum o kadar korkutucu değil. Otomatik cihazlarla 9 ayrı yerde yapılan ölçümler sınır değerlerinin üzerinde değil. Sağlık Bakanlığı da Onur hocaya belgeleri sordu. Ortaya attığı iddialar korkunç . Kendisi makam işgal ediyor. Ciddi bir iddia. Neden sadece Dilovası'nda araştırma yapıyor?" dedi.

Eyüp Ayar, Çevre Bakanlığı'nın yarın ölçüm cihazlarını Dilovası'na göndereceğini, Sağlık Bakanlığı ekiplerinin de çocuklar üzerinde tarama yaptıracağını bildirdi. Ayar, "Biz de bu bölgede yaşıyoruz. Bu bölgeyi herkesten iyi biliyoruz. Dilovası'ndaki sanayi kuruluşları çevreyi kirletmeden üretim yapacak. Dilovası'ndaki vatandaşlar paniklemesin. Korkacak bir şey yok. Önümüzdeki günlerde yapacağımız çalışmaları kamuoyuna bildireceğiz" diye konuştu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eyüp Ayar: 'Dilovası'nda Korkulacak Bir Şey Yok' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement