Eyalet Meclisi Kapılarını Türk Öğrencilerine Açtı - Son Dakika
Güncel

Eyalet Meclisi Kapılarını Türk Öğrencilerine Açtı

Eyalet Meclisi Kapılarını Türk Öğrencilerine Açtı

Dha DIŞ HABER - – Almanya'da Aşağı Saksonya milletvekili Belit Onay, Türk öğrencilerine staj imkanı sağlayarak meclisin kapılarını açtı.

05.02.2016 11:56

Dha DIŞ HABER -

Almanya'da Aşağı Saksonya milletvekili Belit Onay, Türk öğrencilerine staj imkanı sağlayarak meclisin kapılarını açtı. Staj için çok sayıda başvuru aldıklarını belirten genç milletvekili, mümkün olduğu kadar çok stajyer kabul etmeye çalıştıklarını da söyledi.

Son olarak Barsinghausen Hannah-Arendt-Gymnasium 10'uncu sınıf öğrencisi Furkan Koca mecliste geçirdiği okul stajını başarıyla bitirdi. Meclisteki süreci çok beğendiğini belirten öğrenci, iki hafta boyunca Belit Onay ile beraber komisyon çalışmalarına, grup toplantılarına ve meclis oturumlarına katıldı.

"Siyasetçilerle çok farklı konuları tartışabildim, ayrıca her zaman vakit ayırıp sorularıma cevap vermek için çaba harcadılar" diye konuşan Furkan özellikle siyasetçilerin gündelik işlerinde ne yaptıklarını ve siyasi karar verme mekanizmaların nasıl çalıştığını görebildiğini belirtti. Koca "Meclis oturumlarını canlı olarak takip edebilmek de çok değerli bir deneyim oldu" dedi.

Okul ve üniversite öğrencilerine iki veya dört haftalık staj olanakları sağladıklarını, yerlerin kısıtlı olması nedeniyle öğrencilere erkenden başvurmalarını tavsiye eden Eyalet Milletvekili Belit Onay, "Bu alanda eğitim gören ve staj yapmak isteyen öğrencilere kapımız açık. Ben elimden geldiğince bu konuda gençlere destek olacağım. Çünkü ben de bu yolla meclise girdim ve şu anda siyaset yapıyorum. Gençlere tavsiyem siyasete girin veya yakından takip edin. Staj yapmak isteyen gençlerimiz ise bize erken müracaat etsin" diye bilgi verdi. - Hannover

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eyalet Meclisi Kapılarını Türk Öğrencilerine Açtı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement