Evlat Bu, Başka Şeye Benzemez! - Son Dakika
Güncel

Evlat Bu, Başka Şeye Benzemez!

Evlat Bu, Başka Şeye Benzemez!

Oğluna ulaşmak için dereyi beline bağladığı halatla geçmek isteyen baba az daha boğulacaktı.

18.03.2013 13:44  Güncelleme: 14:49

Muş'un Karakale Beldesi'ndeki köprünün sel nedeniyle yıkılması üzerine, beline halat bağlayarak karşıya geçmek isteyen 50 yaşındaki Vechettin Artan, akıntıya kapıldı. Artan, Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekibi tarafından son anda kurtarıldı. AFAD, yetkilileri, Vechettin Artan'ın şov yapmak isterken boğulma tehlikesi geçirdiğini söyledi.

HER TAŞKINDA MAHSUR KALIYORLAR

Lodos ile birlikte karın erimesi ve yağmur ardından başlayan sel ve taşkınlar nedeniyle Muş merkeze 50 kilometre uzaklıktaki Korkut İlçesi'ne bağlı Karakale Beldesi'ni bölen Karakale Deresi'ndeki köprü yıkıldı. Karakale Beldesi'ndeki 10 evde oturan Merkez Mahallesi sakinleri, selin köprüyü yıktığını, Yatılı İlköğretim Bölge Okulları'nda okuyan çocukları okula gönderemediklerini, günlük ihtiyaçlarını karşılayamadıklarını belirterek İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü'nden (AFAD) yardım istedi. Sorunlarını yansıtmak için mahalleye basın mensuplarını da davet eden köylüler, yıllardan beri köprü yapılmadığı için her taşkın sırasında mahsur kaldıklarını söyledi.

HASTA ÇOCUĞUNA ULAŞMAK İÇİN KENDİSİNİ SUYA BIRAKTI

Bu arada, ekiplerin kurtarma çalışması öncesinde, evde mahsur kalan hasta çocuğuna ulaşmak isteyen 60 yaşındaki Vechettin Artan da beline bağladığı halatla karşı kıyıya geçmeye çalıştı. Beline bağladığı halatın diğer ucunu karşı tarafta bekleyen vatandaşlara uzatan Artan, sivil savunma görevlileri ve vatandaşların tüm ısrarına rağmen dereye girdi. Derenin azgın sularında bir süre sürüklenen ve büyük tehlike atlatan Artan, uzun uğraşlar sonucu halatla çekilerek karşıya geçirildi.

Merkez Mahallesi Muhtarı Abdulsamet Tuğrul, yıllardır ilkbahar mevsiminde bu tür sorunlarla karşı karşıya kaldıklarını ve büyük mağduriyet yaşadıklarını belirterek, mahalle ile belde arasında ulaşımı sağlayan köprülerin kısa sürede yapılmasını istedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Evlat Bu, Başka Şeye Benzemez! - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement