Evi Yanan Kişiye Dostları Sahip Çıktı - Son Dakika
Güncel

Evi Yanan Kişiye Dostları Sahip Çıktı

Evi Yanan Kişiye Dostları Sahip Çıktı

Çanakkale'nin Eceabat ilçesinde, eski turist rehberi Yolaçan'ın iki ay önce yangında zarar gören evi, dostları tarafından tamir edildi.

30.05.2013 10:47  Güncelleme: 11:08

Eceabat ilçesinde, 89 yaşındaki eski turist rehberi Sabri Yolaçan'ın, yaklaşık iki ay önce meydana gelen yangında zarar gören evi, Kaymakamlık ile dostları tarafından onarıldı.

Gelibolu yarımadasında uzun yıllar Avustralyalı ve Yeni Zelandalı turistlere rehberlik yapan Yolaçan'ın, Kemalpaşa Mahallesi Kabatepe Sokağı'ndaki evi, yaklaşık iki ay önce çıkan yangında kullanılamaz hale geldi.

Hiçbir eşyasını kurtaramayan Yolaçan'a önce Kaymakamlık sahip çıktı ve onu öğretmenevine yerleştirdi.

Öğretmenevinde 39 gün kalan Yolaçan, dostları Kenan Çelik, Şahin Aldoğan, Savaş Karakaş, Hüseyin Uluarslan, Seyid Ahmet Sılay, Serdar Ataksor'un düzenlediği kampanyada toplanan paralarla onarılan evinde yaşamaya başladı ve hayata yeniden "merhaba" dedi.

-Yaklaşık bin kitabı ve anılarını yazdığı iki defter, yangında kül oldu

Yolaçan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangın sırasında tamamen kendisini kaybettiğini, bunun nedeninin de yaklaşık bin kitabının zarar görmesi olduğunu söyledi.

Kitaplarından başka bir şey düşünemediğini anlatan Yolaçan, hiçbir kitabını kurtaramadığını dile getirdi.

Asıl kaybının, Avustralyalı ve Yeni Zelandalı turistlerle yaşadığı anılarını yazdığı iki defteri olduğunu belirten Yolaçan, şöyle konuştu:

"Yangının ardından Eceabat Kaymakamlığı'nın yardımları oldu. Beni açıkta bırakmadılar, öğretmenevine yerleştirdiler. Orada 39 gün kaldım. Gerekli ihtimam ve sevgiyi gösterdiler. Kendilerine şükran ve teşekkür borçluyum. Evimden ziyade aslında geçmişim de yandı. Hayata sıfırdan başladım. Dostlarım kötü günlerimde beni yalnız bırakmadı, yardımlarını esirgemedi. Özellikle rehber dostum Kenan Çelik ile Şahin Aldoğan beni sürekli ziyaret etti."

Çelik ise yaşanan olayın kendilerini çok üzdüğünü ifade etti.

Devletin, Yolaçan için elinden gelen yardımı yaptığını bildiren Çelik, "Biz de aramızda bir yardım kampanyası düzenleyip topladığımız paraları evin tadilatında kullandık. Kısa sürede tamamladık ve onu tekrar evine kavuşturduk" ifadesini kullandı. - Çanakkale

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Evi Yanan Kişiye Dostları Sahip Çıktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement