Essen Başkonsolosu'ndan, Essen Ditib Merkez Cami'ne Moral Ziyareti - Son Dakika
Güncel

Essen Başkonsolosu'ndan, Essen Ditib Merkez Cami'ne Moral Ziyareti

Essen Başkonsolosu\'ndan, Essen Ditib Merkez Cami\'ne Moral Ziyareti

Almanya'nın Essen kentinde bulunan ve geçtiğimiz Cuma günü kapısına domuz kafası asılan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Essen Merkez Cami'ne, Türkile'nin Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

20.09.2016 10:54

Almanya'nın Essen kentinde bulunan ve geçtiğimiz Cuma günü kapısına domuz kafası asılan Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB) Essen Merkez Cami'ne, Türkile'nin Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa geçmiş olsun ziyaretinde bulundu.

Essen DİTİB Merkez Cami'ni dün akşam üzeri ziyaret eden Başkonsolos Mustafa Kemal Basa, burada cami derneği yetkililerinden olay hakkında bilgi aldı. Merkez Cami derneğinin 2007 yılından beri inşası devam eden yeni binaya cuma günü kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından domuz kafası asılması, basta cami cemaati olmak üzere Essen şehrinde yaşayan Müslümanları tedirgin etti. Cami binasının avlu girişinde bulunan kapıya asılan domuz kafası, dernek yöneticileri tarafından polise haber verilmesiyle asıldığı yerden kaldırırken, şehir güvenlik birimleri olayla ilgili inceleme yaptı. Söz konusu çirkin saldırıyı duyduğundan beri cami yönetimiyle irtibatta olan Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa camiye gelerek, cami derneğinin başkan yardımcıları Fatma Günel ve Yasin Ersoy, Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Gergin, YKÜ Şaban Delibaş ve Ramazan Karakuş ile sohbet edip yöneticilere moral desteği verdi. Cami kapısına asılan domuz kafasını ilk gören ve yetkililere haber veren Essen Din Hizmetleri Ataşesi görevlisi ve Essen Merkez Cami Din görevlisi Ekrem Yavuz, ziyaret sırasında Başkonsolos Mustafa Kemal Basa'ya, ilk gördüklerini detaylı olarak ve cep telefonuna yaptığı görüntü kayıtları eşliğinde anlattı. Daha sonra kullanımda olan mevcut cami binasına geçen Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, burada Türk çayı eşliğinde yöneticilerle uzun uzun sohbet etti ve yöneticilerin başka sorunları da dinleme imkanı buldu.

PANİĞE GEREK YOK

Ziyaretin sonunda, habercilere açıklama yapan T.C. Essen Başkonsolosu Mustafa Kemal Basa, olayı „çirkin bir saldırı eylemi" olarak nitelendirdi. Cami binamıza yapılan bu saldırının, ırkçı motifli ve siyasi görünümlü bir eylem olduğunun anlaşıldığını söyleyen Basa, Cami binasını ziyaret ederek olayı yerinde inceleme imkanı buldum. Olay, başından beri polise intikal etmiş durumdadır, Alman güvenlik makamlarının olayı gerektiği şekilde soruşturmalarını umuyor ve bekliyoruz. Tabi ki Alman dostlarımızla temasımız sürecektir, olayın takipçisi olacağız dedi. Muhtemel benzer yeni olaylarla ilgili vatandaşlara uyarılarda bulunan Başkonsolos Mustafa Kemal Basa, Vatandaşlarımızın benzer olaylarla karşılaşması halinde, herhangi bir paniğe kapılmamalarını, ivedilikle başkonsolosluğumuza bilgi vermelerini rica ediyoruz, tepkimiz var ise bunu da hukuk çerçevesinde, demokratik yöntemlerle göstermeleri gerekmektedir. Biz başkonsolosluk olarak her zaman vatandaşımızın yanındayız açıklamasında bulundu.

Essen Merkez Cami Derneği yöneticileri, Başkonsolos Mustafa Kemal Basa'nın destek ziyaretinden dolayı, memnuniyetlerini dile getirdiler. - Ndan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Essen Başkonsolosu'ndan, Essen Ditib Merkez Cami'ne Moral Ziyareti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement