Espirito Santo Türkiye'nin Önde Gelen Şirketleriyle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Espirito Santo Türkiye'nin Önde Gelen Şirketleriyle Buluştu

Espirito Santo Türkiye\'nin Önde Gelen Şirketleriyle Buluştu

Global Menkul Değerler, Espirito Santo'yu Türkiye'nin önde gelen şirketleriyle buluşturdu.

18.01.2014 10:30

Global Menkul Değerler ve Espirito Santo Türkiye'nin önde gelen şirketleriyle buluştu

Portekiz'in köklü kuruluşu Espirito Santo Yatırım Bankası ile 2013 yılında stratejik işbirliği anlaşması imzalayan Global Menkul Değerler, Espirito Santo'yu Türkiye'nin önde gelen şirketleriyle buluşturdu.

Türkiye Sermaye Piyasası'nın önde gelen kuruluşu, ilklerin mimarı Global Menkul Değerler ve Portekiz merkezli Espirito Santo Yatırım Bankası'nın stratejik işbirliğinin detayları Türkiye'nin önde gelen şirketlerine anlatıldı. Espirito Santo Yatırım Bankası'nın da tanıtıldığı ve sermaye piyasalarının değerlendirildiği toplantıya, Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gökhan Özer, Global Menkul Değerler Yönetim Kurulu üyesi Gaye Göker Braida, Espirito Santo Yatırım Bankası İş Geliştirme Direktörü Pedro Costa ve Espirito Santo Yönetim Kurulu Üyesi Paulo Araujo katıldı.
Global Menkul Değerler Genel Müdürü Gökhan Özer; stratejik işbirliğinin küresel bağlamda bir kilometre taşı olduğunu belirterek, "Espirito Santo Yatırım Bankası gibi köklü geçmişe sahip güvenilir bir kurumla çalışıyor olmak ve hazırladığımız araştırma raporlarının Avrupa ve Kuzey Amerika'da paylaşılıyor olması bizler için önem taşıyor" dedi.

Espirito Santo Yatırım Bankası ile gerçekleştirilen işbirliğinin Türkiye için taşıdığı öneme vurgu yapan Global Menkul Değerler Yönetim Kurulu üyesi Gaye Göker Braida, "Hazırlamış olduğumuz raporların ülke dışında yaygın şekilde paylaşımı, Türk Sermaye Piyasası ile ilgilenen kişi ve kurumların artışına katkıda bulunacaktır. Böylece özellikle BİST'de işlem gören şirketlerin hisse senetlerine ve ülkemize yeni yatırımcılar kazandıracağımıza da inanıyoruz" şeklinde konuştu.

Espirito Santo Yönetim Kurulu Üyesi Paulo Araujo ise, Türkiye'nin, bölgedeki stratejik önemine dikkat çekerek, özellikle gelişmekte olan pazarlarda büyüme hedeflerine ulaşmak için, bu stratejik işbirliği anlaşmasına büyük önem atfettiklerini ifade etti. Araujo, "Global Menkul Değerler'in 25 yıla yakın tecrübesi ve uluslararası alanda onlarca ödül ile başarısı kanıtlanmış uzman kadrosunun hazırlamış olduğu araştırma raporları sayesinde, yatırımcılarımıza gelişmekte olan pazarlar hakkında daha kaliteli servis sunabilecek olmanın da mutluluğunu yaşamaktayız" dedi.

Yapılan işbirliği anlaşmasına göre, Global Menkul Değerler tarafından sağlanan araştırma raporları Espirito Santo Yatırım Bankası tarafından Avrupa ve Kuzey Amerika'da bulunan müşteri ve iş ortakları ile paylaşılacak. Buna karşılık Global Menkul Değerler de Espirito Santo Yatırım Bankası'nın Türkiye'deki tek yetkili yatırım kuruluşu olacak.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Espirito Santo Türkiye'nin Önde Gelen Şirketleriyle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement