Esogü'deki Olaylar - Son Dakika
Güncel

Esogü'deki Olaylar

Esogü\'deki Olaylar

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) dün protesto gösterisi sırasında çıkan olayların ardından bir grup yeni bir eyleme hazırlandıklarını bildirirken, Eskişehir Akademik Odalar Birliğinden de öğrencilere destek geldi.

12.03.2013 18:12

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nde (ESOGÜ) dün protesto gösterisi sırasında çıkan olayların ardından bir grup yeni bir eyleme hazırlandıklarını bildirirken, Eskişehir Akademik Odalar Birliğinden de öğrencilere destek geldi.

Rektörlük önünde basın açıklaması yapan Eskişehir Akademik Odalar Birliği Sözcüsü Dr. Bülent Nazım Yılmaz, yemekhane şartlarını ve zamlarını protesto eden öğrencilerin demokratik haklarını kullandıklarını söyledi.

Dün Osmangazi Üniversitesi içerisinde çok talihsiz, çok acımasız, antidemokratik bir uygulamaya tanık olduklarını anlatan Yılmaz, "Çok az sayıda öğrencinin üzerine çok fazla sayıda güvenlikçinin saldırdığına tanıklık ettik. Açıkçası biz Eskişehir Akademik Odalar Birliği olarak üniversiteden gelen bireyler olarak, meslek mensupları olarak içimiz acıyarak tepkiyle bu süreci izledik. Ücretsiz yemek, ulaşım ve eğitim talebi öğrencilerin en demokratik, en temel talepleridir. Bu talepleri baskıyla, şiddetle karşılamak kabul edilemez bir uygulamadır. Burada yöneticilere düşen, öğrencilerin haklı taleplerini dinlemek ve onları yaşama geçirmenin çabası içerisinde olmaktır. Yöneticilik de burada ortaya çıkacaktır. Bütün kaygılarımızı, taleplerimizi ve dileklerimizi üniversite yönetimine aktardık. Umarım akıl, sağduyu ve bilimin gereğini yapıp öğrencilerin bu haklı taleplerini karşılarlar" dedi.

ÖĞRENCİLER EYLEME HAZIRLANIYOR

Öğrenciler adına konuşan İzzet Emre Can ise, şiddet olaylarını, yemekhane zamlarını protesto etmek ve rektörün istifasını istemek için perşembe günü yeni bir eylem yapacaklarını kaydetti. Vicdan sahibi herkesi eylemlerine davet eden Can, "Dün taleplerimizi tamamen demokratik bir şekilde dile getirmek istedik. Yaptığımız sandviç ve makarnaları öğrenci arkadaşlarla paylaşmak üzere yemekhaneye girmek istediğimizde inanılmaz bir şiddetle karşılaştık. Birçoğumuz haksız yere darp edildi ve gözaltına alındı. Biz bu antidemokratik uygulamaları, haklı taleplerimizin dinlenmemesini protesto etmek amacıyla perşembe günü saat 12.00'de yine rektörlük önünde toplanacağız. Bütün öğrencilerin ve Eskişehir'de vicdan sahibi olan herkesin buraya gelmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı. - ESKİŞEHİR

Kaynak: İHA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement