Esnafların Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika
Güncel

Esnafların Sorunları Masaya Yatırıldı

Esnafların Sorunları Masaya Yatırıldı

Çetinkaya, tretuvar işgalleriyle ilgili yeni bir çalışmaya imza atacaklarını belirterek, hiçbir esnafın mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

03.07.2012 14:16

Esnaflarla bir araya gelen Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, tretuvar işgalleriyle ilgili yeni bir çalışmaya imza atacaklarını belirterek, hiçbir esnafın mağdur edilmeyeceğini vurguladı.

Esenler'de hizmet veren esnafların sorunlarını çözmek amacıyla periyodik aralıklarla toplantılar düzenleyen Esenler Belediyesi, ilçede market ve mağaza işleten esnaflarla bir araya geldi.

Esenler Belediyesi Konferans Salonu'nda düzenlenen toplantıya Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, Belediye Zabıta Müdürü Celal Aksoy, Zabıta Müdür Yardımcısı Mustafa Albayrak ve ilçede hizmet veren çok sayıdaki market ve mağaza işleten esnaflar katıldı. Esnafların sorunlarının masaya yatırıldığı toplantıda sorunlarını, istek ve taleplerini dile getiren esnaflar hep birlikte çözüm önerilerini tartıştı.

Toplantıda; ilçede faaliyet gösteren bazı mağaza ve marketlerin izin almadan yılda birkaç kez açılış yaptıklarına dikkat çeken Esenler Belediyesi Başkan Yardımcısı Ömer Çetinkaya, bu durumdan rahatsız olduklarını dile getirerek, izinsiz yapılan açılışlara belediye ekiplerinin müdahale edeceğini söyledi. Esnafları tretuvarları işgal etmemeleri gerektiği konusunda da uyaran Çetinkaya, esnafın da talep ve isteklerini göz önüne alarak tretuvar işgaliyle ilgili bir çalışma yapacaklarını söyledi.

Bu çalışma ile ilçedeki market ve mağazaların önünde işgal edebilecekleri tretuvar alanı belirleyeceklerini belirten Çetinkaya, belirlenen bu alanın dışına çıkan işyerleri hakkında cezai işlem uygulayacaklarını kaydetti. Bu çalışmayı yaparken market ve mağazaların bulunduğu yerdeki trafik akışını ve tretuvar genişliğini göz önünde bulunduracaklarını ifade eden Çetinkaya, en kısa sürede çalışmalara başlayacaklarını söyledi.

HİÇKİMSEYİ MAĞDUR ETMEYECEĞİZ

Esnafların işgal edilen tretuvar alanlarıyla ilgili herhangi bir ücret alınıp alınmayacağı yönündeki sorulara da cevap veren Çetinkaya, hiçbir işyerinden işgaliye bedeli almayacaklarını vurguladı. "Biz hiç kimseyi mağdur edecek bir şey yapmayız" diyen Çetinkaya, "Siz mutlu olursanız biz de mutlu oluruz. Biz Esenler Belediyesi olarak ilçemizdeki hiçbir esnafımızın mağdur olmaması içir elimizden ne geliyorsa yapıyoruz. Elimizdeki tüm imkânları da esnaflarımız lehine kullanıyoruz" dedi.

Toplantı, Çetinkaya'nın esnafların sorularını cevaplamasının ardından sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esnafların Sorunları Masaya Yatırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement