Esnafımıza "Beyaz Bayrak" Uygulaması - Son Dakika
Güncel

Esnafımıza "Beyaz Bayrak" Uygulaması

Esnafımıza "Beyaz Bayrak" Uygulaması

Savaş: esnafımızı "Beyaz Bayrak" uygulaması ile kaliteli ve ayrıcalıklı hizmete teşvik etmeyi amaçlıyoruz.

15.10.2011 10:36

Antakya Belediyesi; şehir içindeki lokantalar, fast-food restaurantlar, pastane, kafeterya, ekmek-pide vs. unlu malulü üretimi yapan yerler, kuaför, güzellik salonları, hamam, saunalar, et-tavuk satış yerleri gibi işletmeleri temizlik, hijyen, gıda ve sağlık kurallarına özendirmek, bu konuda işletme sahiplerini teşvik etmek amacıyla başlattığı "Beyaz Bayrak Projesi" kapsamında, geçtiğimiz günlerde Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr. Lütfü Savaş'ın katılım gösterdiği törenle, Zabıta Müdürlüğü'ne yapılan başvuru sonucu yönetmelikle belirlenen kriterleri yerine getiren ve belge almaya hak kazanan dört işletmeye Beyaz Bayrak ve plaketleri verildi. Törene Belediye Başkanı Savaş'ın yanı sıra, Hatay Esnaf Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz ve Belediye Zabıta Müdürü Recep Asıl katılım gösterdi.

Antakya Belediyesi Zabıta Müdürlüğü koordinesinde yürütülen "Beyaz Bayrak" uygulamasına hak kazanan Süveyka Restaurant, Öncü Pastanesi, Cric Crak Fast Food Restaurant ve Özsüt Kafeterya'ya Beyaz Bayrak belgesi ve plaketlerini sunan Belediye Başkanı Savaş "Bu belge Antakya Belediyesi sınırları içinde insan sağlığına, tüketici haklarına saygı gösteren nitelikli, kaliteli hizmet üreten ve temiz işyerlerine verilen değerin belgesidir. Bu işyerlerimiz üretim ve hizmet kalitesi açısından büyük farklılıklar göstererek, kalitelerini kanıtlamıştır. Sundukları kaliteli hizmetle tüketiciye saygılı bu tür işyerlerinin teşvik edilmesi gerekmektedir. Bu kapsamda Beyaz Bayrak belgesini almaya hak kazanan işletmelerimizi ve sahiplerini kutluyorum. Edindikleri bu belgeyle farklı bir misyon yüklenmiş ve sorumlulukları artmıştır. Nitekim periyodik zamanlarda ilgili birimlerimizce yapacağımız denetimlerde belirlenen kurallara uyulup uyulmadığını kontrol etmeye devam edeceğiz.

Uymayan işletmelerimizin belgelerini eksiklikleri gidermemesi halinde iptal etme yetkisine sahibiz. Bu alanlarda kentimizde faaliyet gösteren işletmeler belediye Zabıta Müdürlüğü'müze başvuruda bulunarak yönetmelikte belirlenen temizlik ve hijyen kriterlerini yerine getirmeleri halinde "Beyaz Bayrak" belgesini almaya hak kazanabileceklerdir. Böylelikle nitelikli ve ayrıcalıklı bir işletmeye dönüşerek yerli ve yabancı turistlerimiz tarafından öncelikli tercih sebebi olabileceklerdir." dedi.

HESOB Başkanı A. Kadir Teksöz törende yaptığı konuşmada "Antakya Belediyesi'nce esnafımıza yönelik yapılan "Beyaz Bayrak" projesini önemsiyor ve anlamlı buluyoruz. Beyaz Bayrak projesi ile esnafımız işletme kalitelerini daha da arttırarak hem daha bol kazanç elde etme imkânına sahip olacak, hem de aldıkları bu belgeyle farklılıklarını ortaya koyarak özel işletme statüsüne kavuşacaklardır. Projeye başta Belediye Başkanımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz." dedi.

Yönetmelikle belirlenen kriterleri yerine getirerek Beyaz Bayrak belgesi almaya hak kazanan Süveyka Restaurant işletme sahipleri İbrahim Elmas ve Özden Demirkol, Öncü Pastanesi Sahibi Cevdet Mengüllüoğlu, Criccrak Fast Food Restaurant Sahibi Galiye Çinçin ve Özsüt Kafeterya adına Mustafa Güney uygulama nedeniyle Antakya Belediye Başkanı Doç.Dr.Lütfü Savaş'ı kutlayarak teşekkür ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Esnafımıza 'Beyaz Bayrak' Uygulaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement