Eskişehirspor Başkanı Hoşcan: Lige Hakem Hataları Damgasını Vurdu - Son Dakika
Güncel

Eskişehirspor Başkanı Hoşcan: Lige Hakem Hataları Damgasını Vurdu

Eskişehirspor Başkanı Hoşcan: Lige Hakem Hataları Damgasını Vurdu

Eskişehirspor Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan, "Bu sene maalesef hakem hataları lige damgasını vurdu.

03.03.2016 16:27

Eskişehirspor Başkanı ve Kulüpler Birliği Başkan Yardımcısı Mesut Hoşcan, "Bu sene maalesef hakem hataları lige damgasını vurdu. Daha önceki zamanlarda da hakem hataları oluyordu ama bu seneki kadar ligde yaşanan, bu kadar direkt etki eden bir dönem de hatırlamıyorum" dedi.

Vali Hanefi Demirkol Tesisleri'nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Mesut Hoşcan, geçen Pazartesi günü İstanbul'da Kulüpler Birliği toplantısının yapıldığını belirtti. Toplantıda hakem hatalarının ele alındığını anlatan Hoşcan konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Hakem hatalarıyla ilgili olayları nasıl aşabileceğimizi kulüp başkanları olarak bir kez daha kendi içimizde konuşup tartıştık. Evet, bu sene maalesef hakem hataları lige damgasını vurdu. Tabi daha önceki zamanlarda da hakem hataları oluyordu ama bu seneki kadar ligde yaşanan, bu kadar direkt etki eden bir dönem de hatırlamıyorum. Şampiyonluğa oynayan takımlar olduğu kadar küme düşme sınırında olan takımların maçlarında ve Avrupa'ya gitmeyi hedefleyen takımların maçlarında ciddi sıkıntılar var. Biz burada da bu işin elbirliği ile daha iyi bir noktaya nasıl getirebiliriz diye kulüp başkanları olarak kendi içimizde bir çalışma yaptık. Yaklaşık 5 maddelik bir önerimiz oldu ve federasyona biz bu konuda kulüpler birliği olarak bu önerilerimizi sunduk. Özellikle hakem değerlendirmelerinde artık kulüplerin de etkin olması, bu hakem değerlendirmelerinde sadece temsilcilerin değil kulüplerin de, hocaların da hatta kaptanların da bu noktada devreye girmesi gerektiğini düşündük.

'FUTBOL DURMADIĞI MÜDDETÇE KEYİFLİ HALE GELİYOR'

Oyuncuların hakem hatalarına sebebiyet verecek davranışlardan kaçınmaları gerektiğini söyleyen Hoşcan, "Yani numaradan sakatlanmalar, yere atmalar şeklinde. Çünkü futbol oynandığı müddetçe sürekliliği olduğu sürece çok top kesilmediği müddetçe, durmadığı müddetçe daha keyifli hale geliyor. Bununla da ilgili yine basketbol maçında, masa tenisinde birçok branşlarda olduğu gibi video ile ilgili bir görüşün olması gerektiğini savunduk. Bu yurtdışında uygulanmaya başlandı. Özellikle Dünya Kupasında, Avrupa kupasında da akıllı toplarla biliyorsunuz bunlara biraz daha önem getirilmeye başlandı. Bunları biz sunduk ve arkasında olacağımızı, takipçisi olacağımızı da bir kez daha belirttik" diye konuştu.

'HATA YAPAN HAKEMLERİN YENİDEN MAÇLARA VERİLMESİNİ MANİDAR BULUYORUM'

Eskişehirspor'un Fenerbahçe ile oynadığı maçta yaşanan olaylar nedeniyle kendisinin 45 günlük hak mahrumiyeti cezası aldığını belirten Hoşcan şöyle davam etti:

"Ben burada eleştirisel boyuta girmek istemiyorum. Bu konuda gündemi farklı bir noktaya da getirmek istemiyorum. Ama lig sonunda inşallah bu ligin tescilliği konusunda ciddi şaibeler ortaya çıkmaz diye de düşünüyorum. Benim bir eleştirim var. Bu eleştiri boyutunda. Fenerbahçe maçındaki hakemin 8 hafta dinlendirileceği açıklanmasına rağmen 2 hafta aradan sonra 3'üncü hafta yeniden maçlara verilmesi ve bu zamana kadar da birçok hakem görev beklerken, bu kadar hatalar yapan hakemlerin yeniden maçlara verilmesini de manidar buluyorum. Görev alamayan bir sürü hakem var. Bunlar benim işim değil ama bunları da belirtmek zorundayım. Madem 8 hafta bir dinlendirme olayı olacaktı 3'üncü hafta görev verildi, kulübünün hakkını savunan bir başkan olarak 45 günlük hak mahrumiyetinde de en ufak bir indirim olayı da gelmedi." - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehirspor Başkanı Hoşcan: Lige Hakem Hataları Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement