Eskişehirliler, TED Senfoni Orkestrası'yla müziğe doydu - Son Dakika
Güncel

Eskişehirliler, TED Senfoni Orkestrası'yla müziğe doydu

Eskişehirliler, TED Senfoni Orkestrası\'yla müziğe doydu

Şef Ahmet Ünlü yönetimindeki TED Senfoni Orkestrası, 8 Nisan'da, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde müzikseverlerle buluştu.

10.04.2017 14:34  Güncelleme: 14:35

Soprano Tuğba Mankal Dekak ve Tenor Emrah Sözer eşliğindeki orkestra, Eskişehirli müzikseverlere eşsiz bir müzik ziyafeti sundu.

Öğrencilik yıllarında TED Ankara Koleji Nefesli Sazlar Orkestrası'nda görev yapan TED Ankara Koleji mezunlarının, 2007 yılında bir araya gelerek kurduğu TED Ankara Koleji Mezunları Orkestrası ilk konserini 2008'de ODTÜ Kültür ve Kongre Merkezi'nde verdi. Mezunlar Orkestrası, 2010 yılından itibaren, bünyesine yaylı enstrümanları katarak senfonik bir yapıya kavuştu ve Türk Eğitim Derneği çatısı altında TED Senfoni Orkestrası adını aldı. Orkestranın genel müzik direktörlüğünü Ahmet Ünlü üstleniyor.

TÜRKİYE'NİN İLK VE TEK AMATÖR SENFONİ ORKESTRASI

TED Senfoni Orkestrası, profesyonel müzik eğitimi almamış TED Okulları mezunlarından oluşan, Türkiye'nin ilk ve tek amatör senfoni orkestrası olma özelliğini taşıyor. TED Ankara Koleji'nin 80. Yıl Oratoryosu'nu seslendiren orkestra, Türk Eğitim Derneği'nin 85. yılı onuruna düzenlenen 85 Dakikada 85. Yıl etkinliğinde de görev aldı. Orkestra ayrıca Zülfü Livaneli, Murat Karahan ve Güvenç Dağüstün gibi ülkemizin değerli seslerine eşlik etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Eskişehirliler, TED Senfoni Orkestrası'yla müziğe doydu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement