Eskişehir'den Curaçao'ya Mobilya - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'den Curaçao'ya Mobilya

Eskişehir\'den Curaçao\'ya Mobilya

Kırk yıllık geçmişi ile İç Anadolu'nun desenini ve tarzını dünya çapında tanıtan Cardin Concept Mobilya, 2013 yılında da yatırımlarına hızla devam ediyor.

31.05.2013 15:42

Kırk yıllık geçmişi ile İç Anadolu'nun desenini ve tarzını dünya çapında tanıtan Cardin Concept Mobilya, 2013 yılında da yatırımlarına hızla devam ediyor. Cardin Concept Mobilya, Eskişehir'den Curaçao'ya mobilya yolluyor.

Geçtiğimiz yıllarda yaptığı yurtdışı yatırımlara bu yılda hızla devam eden Cardin Concept Mobilya, Eskişehir'den Curaçao'ya mobilya yolluyor. Böyle bir pazara girmenin oldukça zor olduğunu ifade eden Murat Teker, Karayip Denizi'nde Küçük Antiler Ada Topluluğu'nda Hollanda'ya bağlı bu yere mobilya göndermekten çok mutlu olduklarını ifade etti. Bu yıl içinde yurtdışında 30 yeni mağazaya ulaştıklarını söyleyen Teker, 2009 yılında Brüksel'den başlayan yolculuklarının bugün, Irak, İran, Libya, İsrail, Mısır, Gürcistan, Suudi Arabistan, Lübnan, Ürdün, Kazakistan, Türkmenistan, Cezayir, Almanya, Bulgaristan, Fas, Fransa, Danimarka, Norveç, Hollanda, Hollanda Antiler, Belçika, Bosna Ersek, Kıbrıs, Avusturya, Nijerya, Angola, Yemen, Tunus, Azerbaycan'a kadar uzandığını belirtti. Yurtdışında reklam ve tanıtım çalışmaları yaptıklarını söyleyen Teker, Saraybosna'da kentin her yerini dolaşan tek tramvay hattındaki vagonları giydirdiklerini belirtti. Teker, Azerbaycan'daki billboardlarda da yer aldıklarını söyledi.

ÜRETİME 7 MİLYON DOLARLIK YATIRIM

Cardin Concept Mobilya Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi'nde üretim yaptıkları tesisi 15 bin metrekare büyüttü. Bu büyümeyi üretim kapasitesini arttırmak amacı ile gerçekleştirdiklerini söyleyen Cardin Concept Mobilya Yönetim Kurulu Üyesi Murat Teker, yeni yatırımın 7 milyon dolar değerinde olduğunu ifade etti. Murat Teker, yeni yatırımla ilgili düşüncelerini şöyle belirtti:

"500 kişiyi istihdam ettiğimiz fabrikamıza 7 milyon dolarlık bir yatırımla yeni bir tesis inşa ettik. Panel mobilya üretimimizi arttırmak amacıyla en son teknoloji ile donattığımız makine parkımızı Haziran ayı itibari ile faaliyete geçireceğiz. Bu yatırım ile panel mobilya üretim kapasitemizi dörde katlamış olacağız. Cirosal anlamda da bu üretim tesisi toplam üretimde yüzde 30 artış gerçekleştirecek. Yatak, yemek ve genç odası takımlarımız bu yatırımla birlikte iki katına çıkacak ve pazardan daha fazla pay alacağız."

Yeni yatırımla ilgili detaylar da veren Teker, "Son teknoloji CNC kontrollü HOMAG hattında yemek, yatak ve genç odasını içeren mobilya üretimi yapılacak. Otomatik panel ebatlama ve otomatik yüklemeli hattımızda paket aşamasına kadar insan eli değmeden üretim gerçekleştirilecek. Seri üretim anlamında tamamen son teknoloji kullanılan tesiste ayda 3200 takım üretimi yapılacak. Ambalajlama sistemi otomatik olup İtalya COMIL hattında uluslar arası standartlarda paketlenecek. Ürünler her parti üretiminde kalite kontrol denetimi tarafından kurulacak ve onay sonrası ambalajlanacak. Depo sistemi adresleme sistemine dayalı olup sistem üzerinden el terminalleri ile yükleme emrine göre sevkiyat gerçekleştirilecek" dedi.

"TÜRKİYE'DE BİR İLKİ YAPIYORUZ"

Bir firma prensibi olarak ilk amaçlarının müşteri memnuniyeti olduğunu söyleyen Teker, "Tüketicilerimizin satın aldığı ürünleri boyutları ne olursa olsun hepsini karton kutularda paketli gönderiyoruz. Mobilyada önemli olan şey ürünlerin hasar görmemesidir. Bu ambalaj sistemimiz ile tüketicimize hasarsız ürünler ulaştırıyoruz" dedi.

Mobilya işinde tecrübenin şart olduğunu dile getiren Teker, "Ar-Ge yatırımlarımıza da çok önem veriyoruz. Çünkü yeni modeller geliştirmek tüketiciye farklı tasarımlar sunmak için böyle bir çalışma şart. Bu piyasa da var olabilmeniz için yenilikleri takip etmeli ve çağa ayak uydurmalısınız. Biz İç Anadolu'dan bir dünya markası yaratma peşindeyiz. Bunun için kalitemiz çok önemlidir" diye konuştu.

"HER KESEYE HİTAP EDİYORUZ"

Cardin Concept Mobilya'nın herkese hitap eden bir fiyat politikasının olduğunu söyleyen Murat Teker, uygun fiyata kaliteli ürünler ürettiklerini belirtti. Ev mobilyası üretiminde oldukça tecrübeli olduklarını söyleyen Teker, "2006 yılında üretim faaliyetlerimize başlasak da bizim halıcılıkla başlayan geçmişimiz 40 yıl öncesine dayanır. Kısa bir zamanda da Türkiye ve dünya çapında marka olmayı başardık. Türkiye çapında 65 tane showroom açtık. Amacımız iki yıl içinde bunu 100'e çıkarmaktır. Şu sıra önem verdiğimiz nokta büyük metropollerde showroomlar açmak. Şehirler markalarıyla anılırlar. Bizde Eskişehir markası olarak şehrimizi her yerde en iyi şekilde temsil etmeyi istiyoruz " dedi.

"SOSYAL SORUMLULUKLARIMIZI DA UNUTMUYORUZ"

Eskişehir'de Somet Zihinsel Gelişim Derneği aracılığı ve Cardin Concept Mobilya'nın büyük destekleri ile mobilya üretim atölyesi kuruldu. Zihinsel Engelli öğrenciler tarafından mobilya üretiminin gerçekleştirildiği atölyenin amacı bu kişilere istihdam sağlamak. Bu projenin engelli vatandaşlara önemli destek sağlayacağını belirten Teker, "Bu atölyede üretilen mobilyaları biz satın alıyoruz. Böylece onlara da hayatın içinde yer alarak emeklerinin karşılıklarını alıyorlar şeklinde konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'den Curaçao'ya Mobilya - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement