Eskişehir'deki Kuvvetli Yağış - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'deki Kuvvetli Yağış

Eskişehir\'deki Kuvvetli Yağış

Alpu ilçesindeki, kuvvetli yağış nedeniyle bazı ev ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı.

03.06.2014 15:28  Güncelleme: 15:18

Eskişehir'in Alpu ilçesindeki kuvvetli yağış, çadırlarda yaşayan mevsimlik tarım işçilerini olumsuz etkiledi.

İlçe merkezi ve çevre köylerde dün gece yaşanan kuvvetli yağış nedeniyle bazı evlerin ve iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı.

Tarlalarda çalışmak için Şanlıurfa'dan bölgeye gelen mevsimlik işçilerin kaldıkları çadırlar, su baskınına uğradı. Bunun üzerine yetkililer tarafından ilçedeki spor salonuna götürülen işçilere, Türk Kızılayı Eskişehir Şubesi tarafından battaniye ve gıda yardımı yapıldı.

Geceyi spor salonunda geçiren işçiler, sabah çadırlarına geri döndü ve ıslanan eşyalarını kurutmaya çalıştı.

Alpu Belediye Başkanı Rafet Demirtaş, AA muhabirine, ilçede meydana gelen kuvvetli yağışın, su baskınlarına yol açtığını bildirdi.

Kriz Masası oluşturduktan sonra mahalleleri dolaşarak, mevsimlik işçilerin yaşadığı bölgeye gittiklerini anlatan Demirtaş, şöyle konuştu:

"Suyun içinde kalan Şanlıurfalı kardeşlerimizi spor salonumuza götürdük. Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığını ve Kızılay'ı aradık. Kızılay, gece 200 battaniye ve yiyecek yardımında bulundu. Spor salonundaki tarım işçisi kardeşlerimize dağıttık. Sabaha kadar burada konakladılar."

Demirtaş, vidanjör istemek amacıyla Eskişehir Büyükşehir Belediyesini de telefonla aradığını ancak muhatap bulamadığını savundu.

Su baskınında kendilerine destek olan Alpu Kaymakamlığına, Eskişehir Valiliğine, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı ile Türk Kızılayı'na teşekkür etti.

Demirtaş, Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin de böyle durumlarda daha duyarlı olmasını istedi.

Tarım işçilerinden Salih Onay ise su baskınından dolayı mağdur olduklarını belirterek, "Erzaklarımız, eşyalarımız ıslandı. Şu anda perişan haldeyiz, yardım bekliyoruz" dedi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eskişehir'deki Kuvvetli Yağış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement