Eskişehir'de Sağlıkçılar Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Sağlıkçılar Yürüdü

Eskişehir\'de Sağlıkçılar Yürüdü

Eskişehir'de sağlıkçılar yürüdü ESKİŞEHİR'de, Türk Tabipler Birliği öncülüğünde sendika ve meslek odalarının aldığı karar doğrultusunda iş bırakan sağlıkçılar, yürüyüşle taleplerini dile getirdi.

13.03.2015 14:41

Eskişehir'de sağlıkçılar yürüdü

ESKİŞEHİR'de, Türk Tabipler Birliği öncülüğünde sendika ve meslek odalarının aldığı karar doğrultusunda iş bırakan sağlıkçılar, yürüyüşle taleplerini dile getirdi.

Türkiye genelindeki iş bırakma eylemine Eskişehir'deki sağlık çalışanları da katıldı. Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES), Türk Sağlık Sen ile Eskişehir Tabip Odası üyesi yaklaşık 100 kişi Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatli Park'ta toplandı. 'Sağlık hakkı ve sağlık çalışanlarının talepleri için birleştik' yazılı pankart açan grup, Porsuk Bulvarı'ndaki Sağlık İl Müdürlüğü'ne doğru yürüyüşe geçti.

Islık ve düdük çalan sağlık çalışanları yürüyüş sırasında sık sık 'Sağlık haktır satılamaz', 'Anlaştık anlaştık dediler hakkımızı yediler', 'İnsanca yaşamak istiyoruz' ve 'Sağlıkçıyız haklıyız kazanacağız' sloganları attı.

Sağlık İl Müdürlüğü önünde yürüyüşü tamamlayan sağlık çalışanlarına hitaben Eskişehir Tabip Odası Başkanı Bülent Nazım Yılmaz, SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu ile Türk Sağlık Sen Şube Başkanı Hüseyin Kararman birer konuşma yaptı. Hüseyin Kararman sağlık çalışanlarının problemlerinin giderek arttığı bir dönemde yaşanıldığı söyleyerek şöyle devam etti: "Bu dönemde özellikle çalışan memnuniyeti göz ardı edilmekte, çalışan talepleri sürekli ötelenmektedir. Şiddet, yetersiz istihdam, ağır iş yükü, bitmek bilmeyen nöbetler, yapılan haksız uygulamalar nedeniyle sağlık çalışanları ağır bir tükenmişlik sendromu ile karşı karşıyadırlar. Sağlık çalışanları olarak ne lütuf bekliyoruz, ne de karşılanamaz talepleri dile getiriyoruz. Sadece hakkımızı talep ediyoruz."

Yapılan konuşmaların ardından sağlık çalışanları Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne giderek hastane önünde düzenlenen etkinliğe katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Sağlıkçılar Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement