Eskişehir'de Avukatlar Yürüdü - Son Dakika
Güncel

Eskişehir'de Avukatlar Yürüdü

Eskişehir\'de Avukatlar Yürüdü

Eskişehir'de avukatlar yürüyüş yaparak 'İç Güvenlik Paketi'ni protesto etti.

17.02.2015 16:10

Eskişehir'de avukatlar yürüyüş yaparak 'İç Güvenlik Paketi'ni protesto etti. Baro Başkanı Rıza Öztekin, "Bu paket çıktığında bir daha böyle bir gösteri ve yürüyüş yapamama durumumuz olabilir" dedi.

Adalet Sarayı önünde toplanan aralarında Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin'in de bulunduğu 100'e yakın avukat 'Polis devletine hayır' yazılı pankart açıp Hamamyolu Caddesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Sık sık 'Polis devletine hayır', 'Tek yol hukuk devleti', 'Barolar halkın avukatıdır' ve 'Polise arama yetkisi verilemez' sloganları atan avukatlar Hamamyolu Caddesi'ndeki Saatle Park'a kadar yürüdü.

Eskişehir Barosu Başkanı Rıza Öztekin, yaptığı konuşmada iç güvenlik paketinin kabul edilecek bir düzenleme olmadığını savundu. Baroların görevinin hukukun üstünlüğünü ve insan haklarını korumak olduğunu ifade eden Öztekin şöyle konuştu:

"Halkımızı uyarıyoruz. İki kez ertelenen iç güvenlik paketi bugün maalesef tekrar görüşülmeye başlandı. Özgürlükleri tamamen yok eden iç güvenlik paketinin geçileceği yönünde çok büyük talimatlar verildi. Türkiye güvenli bir ülke olduğu söyleniyor, istikrar var deniliyor. En iyi istikrar faşizmlerde olur. Çünkü hiç kimse kıpırdamaz. Özgecan cebinde biber gazı ile geziyorsa bu ülkede güvenlik diye bir şey yoktur. Bu pakete destek vermek faşizmin yasalaşmasıdır. Bu bizim son gösterimiz olabilir. Bu paket çıktığında bir daha böyle bir gösteri ve yürüyüş yapamama durumumuz olabilir. Anayasayı değiştirmeye gerek kalmadı. Anayasanın birçok hükmü yürürlükten kaldırıldı. Bu paket özellikle yaşam hakkına, kişi özgürlüğü ve güvenliğine, mülkiyet hakkına, basın özgürlüğüne, ifade özgürlüğüne açıkça aykırıdır."

Baro Başkanı Öztekin'in konuşmasının ardından çeşitli sloganlar atan avukatlar daha sonra dağıldı.

- Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eskişehir'de Avukatlar Yürüdü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement