Amatör Balıkçılar Yakaladıkları Balıkları Tekrar Gölete Bıraktı - Son Dakika
Güncel

Amatör Balıkçılar Yakaladıkları Balıkları Tekrar Gölete Bıraktı

Amatör Balıkçılar Yakaladıkları Balıkları Tekrar Gölete Bıraktı

Eskişehir'de düzenlenen 'Amatör Balıkçılar Yarışıyor' etkinliğinde, yakalanan balıklar tekrar gölet sularına bırakıldı.

09.08.2016 16:38  Güncelleme: 16:41

Eskişehir'de düzenlenen 'Amatör Balıkçılar Yarışıyor' etkinliğinde, yakalanan balıklar tekrar gölet sularına bırakıldı.Büyükşehir Belediyesi ile Eskişehir Sportif Amatör Olta Balıkçılığı ve Doğal Hayatı Koruma Derneği (ESABDER) tarafından düzenlenen '3'üncü Sportif Amatör Balıkçılar Yarışıyor' etkinliği Sarısungur Göleti'nde yapıldı. Amatör sportif olta balıkçılığını özendirmek ve sevdirmek amacıyla yapılan yarışmaya 160 amatör balıkçı katıldı. 2 gün süren yarışmanın 'En Büyük Balık Yakalama' dalında birinciliği 5 kilo 5 gram ağırlığında ve 65 santimetre uzunluğunda sazan balığı yakalayan İstanbul Sportif Olta Balıkçılığı Derneği'nden Yeşim-Ayhan Temiz çifti kazandı. 'En Çok Balık Yakalama' dalında Süha Kaşıkçı-Tuncer Kaya ve 'İsrail Sazanı' dalında da Mert Can Cora-Berkan Buluşlu birinci oldu.

'BALIĞI BIRAKMAK, TAVAYA KOYUP YEMEKTEN DAHA ZEVKLİ'

Yarışmanın ödül törenine Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Vali Yardımcısı Ömer Faruk Günay, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ile çok sayıda kişi katıldı. Ödül töreni öncesi yakalanan balıklar Yılmaz Büyükerşen, Ömer Faruk Günay, Ahmet Ataç ve yarışmacılar tarafından Sarısungur Göleti'ne bırakıldı. 'En Büyük Balık Yakalama' dalında birinciliği elde eden İstanbul Sportif Olta Balıkçılığı Derneği Başkan Yardımcısı Ayhan Temiz, yakalanan balıkların tekrar bırakılmasının heyecanlı olduğunu söyleyerek, "Yarışmalarda yakala-bırak uygulaması yapıyoruz. Bu, balığı tavaya koyup yemekten daha zevkli oluyor" dedi.

Yarışmada dereceye giren balıkçılar ödüllerini Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'den aldı. ESABDER Başkanı Osman Demirtaş da Büyükerşen'e, 'En İyi Gönül Avcısı' kupası verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Amatör Balıkçılar Yakaladıkları Balıkları Tekrar Gölete Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement