Eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç, Genel Seçimlere Katılacak - Son Dakika
Güncel

Eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç, Genel Seçimlere Katılacak

Eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç, Genel Seçimlere Katılacak

Eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, ülkesinde 16 Mart'ta yapılacak genel seçimlere katılacağını açıkladı.

02.02.2014 17:25

Eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Boris Tadiç, ülkesinde 16 Mart'ta yapılacak genel seçimlere katılacağını açıkladı.

Tadiç, ülkesindeki "Prva" televizyonunda katıldığı bir programda, seçimlere katılacağını ve seçimlerin ardından kurmayı planladığı siyasi partide, genel başkanlığını yürüttüğü dönemde politikalarını destekleyen eski Demokrat Parti (DP) mensuplarının da yer alacağını söyledi.

Tadiç ayrıca, 16 Mart'ta yapılacak genel seçimlerde yüzde 10'un üzerinde oy almasının kendisi için bir başarı sayılacağını kaydetti.

Koalisyon kurmak adına bazı siyasi parti liderleriyle görüşmeye başladığını belirten Tadiç, muhtemel koalisyon ortaklarını açıklamak için henüz erken olduğunu dile getirdi.

Sırbistan'ın eski cumhurbaşkanı olarak sorumluluk üstlenmeyi kendisi için zorunluluk olarak gördüğünü vurgulayan Tadiç, "Sırbistan siyasetinde, büyük bir boşluk bulunuyor. Sırbistan'da politik bir simetri oluşturulması gerekiyor. Aksi halde, büyük bir sorun yaşarız" dedi.

Tadiç ayrıca, Sırp İlerleme Partisi (SNS) Genel Başkanı ve Başbakan Yardımcısı Aleksandar Vuçiç'in bir diktatör olmadığını, ancak otoriter bir sistem kurma çabasında olduğunu da dile getirdi.

Eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç, geçen perşembe günü, 2004-2012 yılları arasında genel başkanlığını, 2012'den günümüze ise onursal başkanlığını yürüttüğü DP'den istifa etmişti. - Federation of Bosnia and Herzegovina

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Sırbistan Cumhurbaşkanı Tadiç, Genel Seçimlere Katılacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement