Eski Rektör Bağcı'ya Tutuklanan Avukat Sorusu - Son Dakika
Güncel

Eski Rektör Bağcı'ya Tutuklanan Avukat Sorusu

Eski Rektör Bağcı\'ya Tutuklanan Avukat Sorusu

DENİZLİ'de, FETÖ/PDY'nin Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yapılanmasına yönelik 73'ü tutuklu, 115 sanığın yargılandığı davaya devam edildi.

15.06.2017 20:19

DENİZLİ'de, FETÖ/PDY'nin Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) yapılanmasına yönelik 73'ü tutuklu, 115 sanığın yargılandığı davaya devam edildi. Dün 7 saatlik savunma yapan PAÜ eski rektör Hüseyin Bağcı, bugün avukatların sorularını yanıtladı. Bağcı'ya, trafik kazasında şehit olan Denizli Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Alper hakkında çirkin paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle İzmir'de tutuklanan Avukat Rabia Yüreklitürk'e neden vekalet verdiği de soruldu.

FETÖ/PDY'nin PAÜ yapılanmasına yönelik Denizli 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın ilk duruşmasında eski rektör tutuksuz sanık Hüseyin Bağcı, dün savunması tamamladı, bugün ise avukatların sorularını yanıtladı. Sanık vekillerinden Avukat Bekir Çapar, mahkeme heyetine, 54 sayfalık savunma yapan Bağcı'nın seçim kampanyası gibi savunma yaptığını, iki gündür savunmasının sürdüğünü, sorulara da net yanıtlar vermediğini belirtip, "54 sayfalık savunmasına rağmen ifadesinde sadece 8 isim geçiyor. Adı geçen şahıslar rektör yardımcısı, rektör vekili, personel daire başkanı ya da dekan olan isimler. Yasalara göre rektör gerekli gördüğü hallerde her düzeydeki kişilerin yerini değiştirmeye yetkilidir. Belirttiğim sanıklarla Hüseyin Bağcı arasında örgütsel ve hiyerarşik bağ var mıdır?" diye sordu. Bağcı bu soruya, "Asla böyle bir pozisyonda olmadım" yanıtını verdi.

'HİÇ Mİ ATATÜRKÇÜLERLE GÖRÜŞMEDİN?'

Hüseyin Bağcı'nın savunmasında hep milliyetçi, ülkücü, muhafazakar, FETÖ'cülerle ilgili cümleler kurduğunu belirten avukat Çapar, "Rektörlük seçimleri döneminde ve rektörlük görevinizde hiç mi solcu, Atatürkçü, sosyal demokrat insanlarla görüşüp, onlara bir şey danışmadınız?" sorusu yöneltti. Bağcı bu soruya da, her kesimden oy istediğini, sosyal demokratların da oyunu aldığını belirterek yanıt verdi.

YÜREKLİTÜRK'E VEKALET VERMESİ

Hüseyin Bağcı'ya duruşmanın en dikkat çeken sorusu yine Avukat Bekir Çapar'dan geldi. Çapar, geçtiğimiz ay kazada şehit olan Denizli Cumhuriyet Başsavcı Mustafa Alper'in ölümünden sonra sosyal medyada çirkin paylaşımlar yaptığı gerekçesiyle İzmir'de gözaltına alınıp, çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Avukat Rabia Yüreklitürk'ü sordu. Çapar, "Denizli Barosu'nda avukat kalmamış gibi, üniversitenin de 4 avukatı varken, rahmetli savcıya sosyal medyada hakaretler eden avukat Rabia Yüreklitürk'e şahsen vekalet vermişsiniz. Hem de bu şahsı üniversite yetkilisi avukat olarak göstermişsiniz. Bu hem meslek suçu, hem de görevi kötüye kullanmak değil mi? Şimdi siz burada, o ise İzmir'de örgüt üyesi iddialarıyla yargılanıyorsunuz" dedi. Bağcı bu soruya yanıt olarak, Rabia Yüreklitürk'ü hakaret davalarını takip etmesi için görevlendirdiğini, bu yüzden vekalet verdiğini söyledi. Bağcı'nın mahkemedeki savunması bugün sona erdi.

- Denizli

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Rektör Bağcı'ya Tutuklanan Avukat Sorusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement