Eski Ortağını Vuran Sanık: Küfür Ettiği İçin Öldürdüm - Son Dakika
Güncel

Eski Ortağını Vuran Sanık: Küfür Ettiği İçin Öldürdüm

Eski Ortağını Vuran Sanık: Küfür Ettiği İçin Öldürdüm

Bursa'da kurdukları çiftlik batınca, borcun nasıl ödeneceği konusunda çıkan tartışmada, eski ortağı Hüseyin Altın'ı tabancayla öldüren İhsan Güneş'in yargılanmasına başlandı.

16.07.2013 11:42  Güncelleme: 11:43

Bursa'da kurdukları çiftlik batınca, 1 milyon liralık borcun nasıl ödeneceği konusunda çıkan tartışmada, eski ortağı 31 yaşındaki Hüseyin Altın'ı tabancayla öldüren 41 yaşındaki İhsan Güneş'in yargılanmasına başlandı. Hakkında ömür boyu hapis cezası istenen Güneş, Altın'ın olay günü kendisine ve ölmüş dayısına küfrettiği için silahını ateşlediğini söyledi.

Bursa'nın Mudanya İlçesi Evciler Köyü'nde İhsan Güneş, dayısı Yusuf Üze ve Hüseyin Altın ortak besi çiftliği kurdu. İddiaya göre çiftliğin batması üzerine geçen Nisan ayında merkez Osmangazi İlçesi Dikkaldırım Mahallesi'nde buluşan İhsan Güneş ve Hüseyin Altın, yaklaşık 1 milyon liralık borcun nasıl ödeneceği konusunda konuşmaya başladı. Çıkan tartışma sırasında İhsan Güneş, belindeki tabancayla eski ortağı Hüseyin Altın'a ateş etti. Vücuduna 5 kurşun isabet eden Hüseyin Altın, hastaneye kaldırılırken yolda yaşamını yitirdi. Olay yerinde bekleyen İhsan Güneş polis ekipleri tarafından sevk edildiği adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'kasten adam öldürmek' suçundan hakkında ömür boyu hapis cezası istenen tutuklu sanık İhsan Güneş, ilk kez hakim karşısına çıktı. Ölen Hüseyin Altın ve dayısı olan Yusuf Üze ile birlikte kredi çekerek çiftlik aldıklarını anlatan Güneş, "Hüseyin çiftlikteki inekleri satmış. Borçları da ödememiş. Bu yüzden bankadan haciz geldi. Hatta dayım Yusuf Üze bu yüzden kalp krizi geçirerek öldü. Bir çok defa Hüseyin'le borçlarını ödemesi için konuştum. Hatta dava da açtım" dedi.

'TABANCA KENDİLİĞİNDEN PATLAMIŞ'

Olay günü dernekte Hüseyin Altın ile tesadüfen karşılaştıklarını ve borcun ödenmesi konusunda kendisinden yardım istediğini ifade eden Güneş, ifadesini şöyle sürdürdü: "Beni aşağılamaya başladı. Ölen dayıma ve bana küfürler etti. Ben de tabancayı çıkartıp ağzına mermi verdim. Niyetim ayaklarına doğru ateş etmekti. Fakat bu sırada kaskatı kesilen elim tetikte kalmış. Tabanca kendi kendine patlamaya devam etmiş."

'KADIN AVUKATTAN UTANDIĞIM İÇİN SÖYLEMEDİM'

Olayın ardından sevk edildiği mahkemede, Hüseyin Altın'ın kendisine küfrettiğini söylememesinin sorulması üzerine tutuklu sanık İhsan Güneş, "Ben mahkemede Hüseyin'in bana ana avrat küfrettiğini söylemedim. Çünkü orada kadın avukat vardı. Ben de utanmıştım" dedi.

Tanıkları dinleyen mahkeme duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi. - Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Ortağını Vuran Sanık: Küfür Ettiği İçin Öldürdüm - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement