Eski Müsteşar Aban'ın "Hakaret" Davası Ertelendi - Son Dakika
Güncel

Eski Müsteşar Aban'ın "Hakaret" Davası Ertelendi

Eski Müsteşar Aban\'ın "Hakaret" Davası Ertelendi

Savcı Türkarslan'ın, bir restoranda CHP'li bazı milletvekilleriyle bir araya geldiği yönünde haber yaptırdığı ve röportaj verdiği iddia edilen eski Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Aban'ın, "hakaret" suçundan yargılandığı dava "3. Yargı Paketi" kapsamında ertelendi Duruşma sonrasında, görüntü alınmasını engellemek isteyen Aban ile gazeteciler arasında arbede yaşandı

21.06.2013 17:50

Deniz Feneri e.V soruşturmasının eski savcılarından Nadi Türkarslan'ın, 6 Ekim 2011'de "bir restoranda CHP'li bazı milletvekilleriyle bir araya geldiği" yönünde haber yaptırdığı ve röportaj verdiği iddia edilen eski Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Sedat Aban'ın, "hakaret" suçundan yargılandığı dava "3. Yargı Paketi" kapsamında ertelendi.

Ankara 4. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, Savcı Türkaslan ve sanık Aban ile avukatları katıldı. Duruşmada, ilk celseye kaıtlmayan Aban'ın ifadesi alındı.

Olay günü çok alkol aldığını ve birçok şeyi hatırlamadığını belirten Aban, "Böyle bir olaya mahal verdiğim için savcıdan özür diliyorum, affımı istiyorum" dedi.

Türkaslan'ın avukatı Cevat Balta da müvekkilinin evde bulunmasına rağmen, sanığın, "restoranda CHP'li milletvekilleriyle yemek yediğini" söyleyerek küçük düşürücü beyanda bulunduğunu, bu nedenle şikayetlerinin devam ettiğini belirtti.

Davanın, 3. Yargı Paketi kapsamında ertelenmesine karar veren Hakim Sebahat Bayrak, sanığın 3 yıl içinde suç işlememesi halinde kovuşturmaya yer olmadığı veya düşme kararı verilmesine hükmetti.

İddinamede, " Nadi Türkaslan'ın CHP'li milletvekilleriyle yemek yediği" haberini yaptırıp, konuya ilişkin röportaj verdiği iddia edilen Aban'ın, "hakaret" suçundan 3 aydan 2 yıla kadar hapsi istenmişti.

-Gazeteciler şikayetçi oldu

Eski Müsteşar Mehmet Sedat Aban, duruşmadan ayrılırken, görüntü almak isteyen gazetecilere müdahale etti. Fotoğraf çekmek isteyen Habertürk Gazetesi muhabirinin fotoğraf makinesini alan Aban ile Sözcü Gazetesi muhabiri arasında da arbede yaşandı.

Muhabirlerin, Aban'dan şikayetçi olması üzerine soruşturma başlatan savcılık, olayın yaşandığı koridordaki kamera görüntülerini istedi. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Eski Müsteşar Aban'ın 'Hakaret' Davası Ertelendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement