Eski Eşi Tarafından Öldürülen Hatice Palta'nın Davası - Son Dakika
Güncel

Eski Eşi Tarafından Öldürülen Hatice Palta'nın Davası

Eski Eşi Tarafından Öldürülen Hatice Palta\'nın Davası

Uşak'ın Paşacıoğlu köyünde Hatice Palta'nın devlet koruması altındayken 16 Temmuz 2013 gecesi eski eşi tarafından vurularak öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması yapıldı.
Uşak 2.Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava öncesi ilk...

06.11.2013 22:09

Uşak'ın Paşacıoğlu köyünde Hatice Palta'nın devlet koruması altındayken 16 Temmuz 2013 gecesi eski eşi tarafından vurularak öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması yapıldı.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava öncesi ilk duruşmada olduğu gibi Uşak'a gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, kent meydanında basın açıklaması yaptı. Platformun İzmir Temsilcisi Sanem Deniz Kural, kadın cinayetlerinin durdurulması için hükümetin harekete geçmesi gerektiğini söyledi. Kural, "Hatice kardeşimiz için adalet isteyeceğiz, bizler il il adalet istemeye devam ediyoruz. Bizler öldürülen kadın kardeşlerimizin rakamlarını tutmak zorunda kalıyoruz. Çünkü devlet tarafından bu kadın kardeşlerimiz görülmüyor. Bizim tuttuğumuz rakamlara göre Ocak ayının başından Ekim ayının sonuna kadar 187 kadın kardeşimizi cinayetlere kurban verdik. Hükümet ise bu rakamı 73 olarak açıklıyor. Devlet öldürülen kadınlarımızı rakam olarak bile saymıyor. Acilen öldürülen kadınlarımıza sahip çıkıp bu cinayetlere son vermek vermelidir" dedi.

Öldürülen Hatice Palta'nın ağabeyi Erdoğan Palta da, "Kardeşim öldürüleli 3 ay geçti, ama acımız ilk günkü gibi. Sonuna kadar kardeşimin hakkını arayacağım" diyerek platform üyelerine destek verdi.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya, cezai ehliyeti olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilen sanık Adem Kalkan hala Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde olması nedeniyle katılmadı. Duruşma, 18 Aralık 2013 tarihine ertelendi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Eski Eşi Tarafından Öldürülen Hatice Palta'nın Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement