Eski Eş Cinayeti Davasında Savcı Mütaala İçin Dosyayı İstedi - Son Dakika
Güncel

Eski Eş Cinayeti Davasında Savcı Mütaala İçin Dosyayı İstedi

Eski Eş Cinayeti Davasında Savcı Mütaala İçin Dosyayı İstedi

İzmir'de boşandığı öğretim görevlisi eşi Serpil Erfındık'ı bıçaklayarak öldüren sanık Vedat A.'nın 'kasten adam öldürme' suçundan ömürboyu, 'hakaret ve tehdit' suçlarından da 4 yıl hapisle cezalandırılması istemiyle yargılandığı davaya devam edildi.

11.05.2015 16:30

İzmir'de boşandığı öğretim görevlisi eşi Serpil Erfındık'ı bıçaklayarak öldüren sanık Vedat A.'nın 'kasten adam öldürme' suçundan ömürboyu, 'hakaret ve tehdit' suçlarından da 4 yıl hapisle cezalandırılması istemiyle yargılandığı davaya devam edildi. Mahkeme, sanığın öldürdüğü Erfındık'ın cep telefonunu çaldığı iddiasıyla başka mahkemede açılan davayı da bu dosya ile birleştirdi. Savcı, mütalaasını hazırlamak için dosyayı isterken, duruşma ertelendi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Öğretim Görevlisi Serpil Erfındık, boşandığı eşi Vedat A. tarafından, 15 Aralık 2013 tarihinde Buca Kaynaklar Mahallesi'ndeki evinde bıçaklanarak öldürüldü. Vedat A., bir hafta sonra jandarma tarafından saklandığı yerde yakalandı, tutuklanıp, hakkında dava açıldı.

İzmir 6'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davanın duruşmasına sanık Vedat A. ve avukatı, Serpil Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal ve avukatları, davaya müdahil olan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı avukatı Emine Şen Tüfekçi Tezcan, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Baro Kadın Hakları Merkezi yönetim kurulu sorumlusu avukat Nuriye Kadan ve üyeler, Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Sözcüsü Sanem Deniz Kural ve platform avukatları katıldı.

Mahkeme Başkanı Cevdet Ekizoğlu sanık Vedat A.'ya, Erfındık'ın cep telefonunu kullandığı için İzmir 12'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde açılan hırsızlık davası ile cinayet davasının birleştirilmesine karar verildiğini belirterek, zararın karşılanmasını kabul edip etmediğini sordu. Sanık Vedat A. zararı karşılayacağını söyledi.

KREDİ KARTLARINI ÇALIP KULLANDIĞI İÇİN DE ŞİKAYET

Erfındık'ın annesi Tülay Aksakal'ın avukatları, sanığın öldürdüğü genç kadının kredi kartlarını çalıp kullandığı gerekçesiyle hakkında ek iddianame hazırlanmasını, kardeşi Sedat A.'nın olayın hemen ardından bu banka kartıyla para çektiği için cinayete iştirakten suç duyurusunda bulunulmasını talep etti. Savcı da mütalaasını hazırlamak için dosyayı istedi. Mahkeme heyeti, avukatların taleplerinin nihai kararla birlikte değerlendirilmesine karar vererek duruşmayı 8 Temmuz'a erteledi.

İNDİRİM UYGULANMAMASI İÇİN MÜCADELE

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformuna üyesi bir grup, duruşmadan önce, öldürülen Serpil Erfındık'ın annesi, çocukları cinayete kurban giden diğer aileler ve MHP İzmir Milletvekili Adayı Senem Kılıç'ın da katılımıyla İzmir Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Platform sözcüsü Sanem Deniz Kural, kadın katillerine yasadaki indirim maddeleri uygulanmadan, ağırlaştırılmış ömürboyu hapis cezası verilmesi için mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. - İzmir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eski Eş Cinayeti Davasında Savcı Mütaala İçin Dosyayı İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement