Eşini Kurtarmak İçin Bidon Vermiş - Son Dakika
Güncel

Eşini Kurtarmak İçin Bidon Vermiş

Eşini Kurtarmak İçin Bidon Vermiş

Çorum'un İskilip İlçesine Obruk Barajı'na attığı balık ağlarını toplamak için dün gölete açılan çiftin içinde bulunduğu kayık alabora oldu.

17.03.2013 16:33  Güncelleme: 14:44

Olayda 35 yaşındaki Meryem İpek, baraj sularında kaybolurken eşi yüzerek kurtulmayı başardı. Kayıp kadını bulmak için çalışmalar tüm hızıyla sürerken, eşi 41 yaşındaki Kamil İpek, olayı arama çalışmalarını denetleyen valiye anlattı.

Olay, Karaburun köyün Kanlı Harmanlar Mevkii'nde dün akşam meydana geldi. 3 çocuk babası, Kamil İpek ve eşi Meryem İpek, tekneyle Obruk Barajı'na daha önce attıkları balık ağını toplamaya gitti. Aşırı rüzgar nedeniyle alabora olan tekneden düşen Kamil İpek kendi çabalarıyla kıyıya yüzerken, eşi Meryem İpek suda kayboldu. Kaza ardından baraj göletinde Meryem İpek'in aranmasına başlandı. Bu sabah Samsun'dan gelen balık adamlar ve Çorum arama kurtarma ekipleri Meryem İpek'i bulmak için çalışma başlattı. Ancak, hava şartları nedeniyle çalışmalar güçlükle yürütülürken, kayıp kadının cansız bedenine ulaşılamadı. Arama çalışmalarını denetlemek için bölgeye gelen Çorum Valisi Sabri Başköy, şöyle dedi:

"Ekiplerimiz gerekli arama çalışmasını yapmakta. Ancak, su çok bulanık ve hava şartları elverişsiz. Yine de ekipler pür dikkat çalışmalarını sürdürüyor. Kayığın alabora olduğu bölgede yoğunlaştık. Çünkü, kayıp kişinin o bölgede olabileceği düşünülüyor. Dipte kalmış olabilir. Dün akşam saatlerinden bu yana çalışmalar devam ediyor."

Vali Başköy, eşi gözlerinin önünde kaybolan Kamil İpek'i teselli etmeye çalıştı. Kamil İpek, şöyle dedi:

"Kayıkla ağlarımızı toplamak için göle açıldık. Sandal aniden alabora oldu. Eşim ve ben suya düştük. Ben elime geçirdiğim bidonu eşime verdim ve tutunmasını istedim. Eşim bir anda suda kayboldu. Onu bulmak için çok sayıda dalış yaptım ama onu kurtaramadım. 200 metre yüzüp kıyıya çıktım. Sonrasını hatırlamıyorum."

(FOTOGRAFLI) - Çorum

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Eşini Kurtarmak İçin Bidon Vermiş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement