ESDER ve TSE GENÇ Sinemacıları Buluşturdu - Son Dakika
Güncel

ESDER ve TSE GENÇ Sinemacıları Buluşturdu

ESDER ve TSE GENÇ Sinemacıları Buluşturdu

ESDER ve TSE ortaklığıyla gerçekleştirilecek kısa film yarışmasının tanıtım ve değerlendirme toplantısına yurt genelinden 30 kişiden oluşan genç sinemacılar katıldı.

29.04.2014 14:05

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği (ESDER) daha önce düzenlemiş olduğu 1. ve 2. Altınkepenk kısa film yarışmaları ile Muhabbet-i Çay kısa film yarışmasının ardından önümüzdeki günlerde Türk Standardları Enstitüsü (TSE) ile Püf Noktası temalı yeni bir kısa film yarışması düzenlemek için hazırlıklara başladı.

ESDER ve TSE ortaklığıyla gerçekleştirilecek kısa film yarışmasının tanıtım ve değerlendirme toplantısına yurt genelinden 30 kişiden oluşan genç sinemacılar katıldı. Genç sinemacılar 2 gün süren etkinliğin ilk gününde TSE'de bilgilendirme toplantısına katıldı. TSE'nin konferans salonunda 3 saat süren değerlendirme toplantısının ardından yarışmacıların görüşlerine yer verildi. Toplantıda TSE yetkililerinden kurum hakkında bilgiler edinen kısa filmciler, çekilecek kısa filmlerin temasıyla ilgili görüşlerini ilerleyen günlerde belirlenebilmesi hususunda görüş birliğine varıldı.

Etkinliğin 2. Gününde kısa film ekibi, Beypazarı ve Ayaş'ı görme imkanı buldu. ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus bu birlik ve beraberlikteliğin kısa film projelerine çok büyük katkısı olacağını söyleyerek, "Bir arada ortak kararlar alınabilmesi adına sizleri davetlimiz olarak burada ağırlıyoruz. 1. Ve 2. Altınkepenk kısa film yarışmaları serisi ve Muhabbet-i Çay başlıklı, esnafı konu alan yarışmalarımızın ardından 2014 yılı içerisinde yeni bir film yarışması düzenlemek için bu gün buradayız. ESDER ve TSE olarak kalite, standart ve hizmet anlayışının filme aktarılması, emeğin konu alınması ve değerlerin korunması amacıyla böyle bir çalışmanın temelini atmış bulunuyoruz. Az kelimeyle çok şey ifade edebilmek önemli ve dikkat çekici olduğu kadar zordur da. Bu anlayışla Kısa Filmlerde de anlatmak istediğimizi 3-5 dakikayla izleyenlere sunmak kolay bir iş değil. Biz zoru başararak sizlerin de katkılarıyla emeğimizin karşılığını alacağımıza gönülden inanıyorum. Sizleri TSE desteğiyle burada ağırlamaktan gurur duyuyorum. Fikirleriniz bizim için çok önemli. Bu niyetle bu gün buradayız. Bu davetimize katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum. Bu projemizde bizlerden desteğini esirgemeyen TSE yetkililerine de ayrıca teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ESDER ve TSE GENÇ Sinemacıları Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement