ESDER Eğitimcilere Eğitim Semineri Düzenledi - Son Dakika
Güncel

ESDER Eğitimcilere Eğitim Semineri Düzenledi

ESDER Eğitimcilere Eğitim Semineri Düzenledi

Esnaf ve Sanatkarlar Derneği Mamak'ta devam eden "Bir Adım Bizden" projesinin eğitim safhasında öğretmenlere yönelik "eğitim semineri" düzenledi.

30.11.2013 14:47

ESDER ile Mamak Halk Eğitim Merkezi ortaklığıyla Mamak'ta yürütülen "Bir Adım Bizden" projesinin "Eğitimcilere Eğitim" semineri Mamak Halk Eğitim Merkezi Konferans salonunda gerçekleştirildi. Seminerin katılımcıları arasında, ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Tevfik Bingöl, Müdür Yardımcısı Murat Gerede, Yahya Kemal Ortaokulu Müdürü Orhan Güçlü, müdür yardımcıları ile öğretmenler ve velilerden oluşan katılımcılara seslenen eğitimci-yazar Alişan Kapaklıkaya, "İçinde bulunduğumuz bu şiddet dolu dünyada aslında şiddeti önlemek için her şeye ve herkese sevgiyle yaklaşılması gerekiyor. En büyük sevgiyi öğretmenler veriyor. Daha iyi bir toplum yetiştirmek istiyorsak çocuklarımıza sevgiyi aşılamamız gerekiyor. Onlar ancak sevgiyle huzur kazanır. Onun için çocuklarımızın daha iyi yetişmesi için onları hem okutup hem de sevgi dolu iyi bir aile eğitimi vermek gerekir" dedi.

Öğretmenlerden seminere yoğun ilgi

Ülke genelinde birçok ilde farklı mesleklerden bireylere yönelik eğitimler veren eğitimci-yazar Alişan Kapaklıkaya, gündelik hayatın stresinden uzaklaşmak ve hayatta başarılı olmanın yollarını kendine has üslubuyla anlatmaya devam ediyor. Mamak'taki seminerde konuşan Kapaklıkaya, Türkiye'deki eğitim sisteminde yanlışlıklar olduğunu ifade ederek, "Çocuk yetiştirmek, hayata hazırlamak, onları daha yaşken eğitmek eğitim kurumlarının en önemli görevleridir. Çocuklarımız; görüntülerle düşünen 'görsel', seslerle düşünen 'işitsel' ve duygularla düşünen 'Dokunsal' şeklinde üç ana özellikte yer alır. Bu da beynin çalışma şekline bağlıdır. sağ lob ve sol lob ayrı ayrı ama ortak noktada buluşan bir çalışma ile kayıt yapar. Tersine yapılan kayıtlar kısa sürede silinir. Ama doğru şekilde yapılan kayıtlar asla silinmez. Önemli olan çok çalışmak değil doğru şekilde çalışmaktır" dedi.

Esprili Anlatımı Büyük Alkış Aldı

Seminerin akşam bölümünde ise ailelere seslenen Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya, aile içi iletişimin insanların hayatının her alanındaki mutluluğu doğrudan etkilediğini söyleyerek başladığı konuşmasına kendi hayatından örnekler vererek devam etti. Seminere katılanların kah hüzünlü kah gülerek vakit geçirdiği seminerde ailelerin öğrencilerin başarılı olması için baskı unsuru uyguladığını fakat başarının sırrının sevgiden geçtiğinin altını çizen Kapaklıkaya, "Başarılı olmak isteyen bir kişi kendisi istediği sürece hiçbir engel tanımaz ve başarıya ulaşır. Öncelikle kendinle ve etrafınla barışık olacak ve herkese sevgiyle yaklaşacaksın. Her insanın ürettiği dikkat eksikliği, yorgunluk ve yoğunluk bahane olamaz" diye konuştu.
Eğitimci-Yazar Alişan Kapaklıkaya verdiği seminerin sonunda tavsiye ettiği yazarların kitaplarını ve kendi yazdığı 3 kitabı okurları için imzaladı. Seminer, katılımcılara çeşitli ikramların sunulmasıyla sona erdi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ESDER Eğitimcilere Eğitim Semineri Düzenledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement