ESDER'den OHAL'e tam destek - Son Dakika
Güncel

ESDER'den OHAL'e tam destek

ESDER\'den OHAL\'e tam destek

ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, "OHAL ile inşa edilecek güven ortamında iş dünyasının faaliyetlerini önceden olduğu şekliyle yürüteceklerine inancımız tamdır" ifadesini kullandı.

21.07.2016 18:12  Güncelleme: 18:14

Çelikus, 3 ay sürecek OHAL ilanına ilişkin yaptığı açıklamada, hükümete destek mesajı verdi.

Hükümetin darbe girişimine karşı dik duruşu ve halkın da milli iradenin yanında yer almasıyla büyük bir badire atlatıldığını kaydeden Çelikus, "Devlet, darbeye bulaşan unsurlarını temizleyebilmesi, benzeri bir girişimin tekrarını önleyebilmesi için hızlı ve kararlı adımlar atmalıdır. Buna da demokratik ülkelerde görüldüğü üzere olağanüstü hal imkan verir. Bazı kesimlerin korktukları gibi vatandaşların demokratik hak ve özgürlüklerinden yana bir kayıp yaşanmayacağına inancımız tamdır" diye konuştu.

Çelikus, siyasi istikrarın ekonomik istikrarı da beraberinde getirdiğine işaret ederek, hafta başından itibaren piyasalarda sarsıcı bir değişiklik görülmediğine de dikkati çekti.

İş dünyasının ve reel piyasaların güven endeksli olduğunu vurgulayan Çelikus, şunları ifade etti:

"Zor zamanlar özel tedbirler gerektirebilir. Hükümetimiz, üçüncü dünya ülkelerinde görülen askeri cunta girişimlerinden birine karşı çelikten iradeleriyle demokrasi ve istikrar mesajını vermiştir. 3 ay sürecek OHAL döneminde gerekli bütün tedbirler alınarak huzurlu, güvenli, ekonomik yönden gelişen Türkiye için sağlam temeller atılacaktır. OHAL ile inşa edilecek güven ortamında, iş dünyasının faaliyetlerini önceden olduğu şekliyle yürüteceğine inancımız tamdır. Hükümete meydanlarda verdiğimiz desteği ticari hayatta da sürdüreceğiz."

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ESDER'den OHAL'e tam destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement