ESDER'den İade-i Ziyaret - Son Dakika
Güncel

ESDER'den İade-i Ziyaret

ESDER\'den İade-i Ziyaret

Geçtiğimiz ramazan ayında, Geleneksel Sahur Programı'nın davetlisi olarak ESDER yönetimiyle bir araya gelmiş olan Kalkınma Bakanı Yılmaz'a dernek heyeti tarafından iade-i ziyarette bulunuldu.

28.08.2013 15:54

Beraberindeki heyet ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret eden ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, görüşmede, kalkınmanın temelini esnafın oluşturduğunu, bu temel gücün yeni projeler ile desteklenmesi gerektiğini belirtti.

ESDER Genel Başkanı Çelikus ve beraberindeki heyet dün saat 16.15'de Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz'ı ziyaret etti. Bakanlık makamında gerçekleşen görüşme Cevdet Yılmaz'ın ESDER üyeleriyle tek tek tanışmasıyla başladı.

Toplantı boyunca kalkınmanın temel faktörleri arasında esnafın yeri ve önemi tartışıldı. Genel Başkan Mahmut Çelikus, Türkiye'deki KOBİ oranını hatırlatarak, yüzde doksan dokuz gibi önemli bir orandan bahsettiklerini ve bu neden ile küçük işletmelerin görmezden gelinemeyeceğini belirtti.

Esnafı anahtar bir rolde gördüklerini ifade eden Bakan Yılmaz da "Anadolu illerinde yaygınlaştırdığımız projeler ile esnafın bu rolünü pekiştirme gayretinde içerisindeyiz" dedi.

Daha sonra ESDER'in gerçekleştirdiği projelere ait doküman ve katalogları inceleyen Yılmaz, şubeler üzerinden gerçekleştirilecek faaliyetlerin Anadolu'da yaygınlaştırmak istedikleri proje kültürüne daha çok katkısını olacağını belirtti.

Görüşme, ESDER heyetinin Cevdet Yılmaz'a getirdiği hediyelerin takdim edilmesiyle son buldu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ESDER'den İade-i Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement