ESDER: Bir Adım Bizden Projesinin Startını Verdi - Son Dakika
Güncel

ESDER: Bir Adım Bizden Projesinin Startını Verdi

ESDER: Bir Adım Bizden Projesinin Startını Verdi

ESDER ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın Mamak'ta ortaklaşa yürüttüğü "Bir Adım Bizden Projesi"nin tanıtım ve eğitim çalışmalarının startı verildi.

23.09.2013 12:23

Esnaf ve sanatkarlar derneği (ESDER) ve Ankara Kalkınma Ajansı'nın Mamak'ta ortaklaşa yürüttüğü "Bir Adım Bizden Projesi"nin tanıtım ve eğitim çalışmalarının startı verildi. Mamak Belediye binasında yapılan kahvaltıda proje kapsamında belirlenen 100 çocuk ve ailesiyle hem tanışma hem de proje dahilinde verilecek eğitim ve gezi faaliyeti hakkında bilgiler verildi.

ESDER'in öncülüğünde Mamak Belediyesi lokalinde yapılan kahvaltı programına ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu, Ankara Kalkınma Ajansı denetim ve izleme sorumlusu Abdülmelik Koçin, Mamak Halk Eğitim merkezi müdürü Mehmet Bingöl ve projede yer alan 100 çocuk ile aileleri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus Bir Adım Bizden Projesi'nin amacını şu sözlerle dile getirdi; "Mamak'ta yaşayan sosyo-ekonomik yönden dezavantajlı 100 ailenin 6-14 yaş arası çocuklarının sorun ve ihtiyaçlarına yönelik yönelik çözüm modellerinin geliştirilerek yaşam kalitelerinin yükseltilmesi ve sosyal yaşama katılımlarının artırılmasını sağlamak. Diğer yandan sürdürülebilirlik, bölgeler arası bütünleşme, sosyal ve ekonomik dengelerin sağlanması, yaşam kalitesinin iyileştirilmesi, kültürel gelişme ve katılımcılık sağlayarak sosyal imkanların geliştirilmesini hedefliyoruz. Bu doğrultuda çocuklarımıza tarihi doku içerisinde bulunan geleneksel esnaflara yapılacak eğitimlerle de esnaf-çocuk bütünleşmesini sağlayacağız" dedi.

Çelikus sözlerine şu şekilde devam etti. "Bir Adım Bizden Projesinin geleceğimizin teminatı çocuklarımızın tam donanımlı bir şekilde yetiştirilerek ülkemizi hayırlı evlatlara teslim etmek bu gayeyle sosyal ve kültürel projeler üretip bu yolda emin adımlarla yürüyoruz. Bir Adım Bizde projesi bölgeler arasında dengeyi sağlayacaktır. Çocuklarımıza, ailelerine ve eğitimcilerimize dahi eğitim vererek onların doğru yönlendirilmeleri ile çocuklarımızı topluma kazandırma ve geliştirme açısından farkındalık yaratacağız" dedi.

Mamak Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Gökmenoğlu da, "Ne mutlu ki bizler millet olarak çocuklarımızı geleceğimizin teminatı olarak gören, onlara sevgi ve merhamet ile yaklaşan, onları toplumsal dokumuzun, ailemizin baş tacı olarak gören bir kültüre mensubuz. "Bir Adım Bizden Projesi"nde Mamak Belediyesi olarak bulunmak bizleri mutlu etmiştir. İnanıyorum ki çocuklarımız ileride çok daha güzel günler görecek, sosyal, kültürel ve eğitim açısından tam donanımlı bir şekilde yetişeceklerdir. ESDER'i yapmış olduğu bu güzel projeden dolayı tebrik ediyor ve çocuklarımıza yaşamları boyunca başarılar diliyorum" dedi.

Ankara Kalkınma Ajansı denetim ve izleme sorumlusu Abdülmelik Koçin "Çocukları, içinde yaşadığı toplumun koşullarından bağımsız olarak değerlendirmenin mümkün değildir. Her toplumun geleceği olarak görülen çocuklar; sosyal, ekonomik ve kültürel alanlarda her türlü imkanlardan yararlanmak hakkına sahiptir. Çocuklarımızın üreten bireyler olarak toplumda yerlerini almalarını istiyorsak, onların sağlıklı yaşam, eğitim ve güvenli bir ortamda haklarını korumamız ve her konuda sağlıklı birer insan olarak hayata bağlamamız gerekir" dedi.

Mamak Halk Eğitim merkezi müdürü Mehmet Bingöl "Mamak Halk Eğitim Merkezi olarak çocuklarımızın bu tür projelerde yer almasına her zaman destek olacağız. Bugün burada ESDER'le 100 çocuğumuzu eğitiyorsak yarın yüzlercesine eğitim veririz ben buna inanıyorum. Çocuklarımıza ve ailelerine bugün buraya gelip bizleri projeyi başlattıkları için teşekkür ediyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ESDER: Bir Adım Bizden Projesinin Startını Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement