ESDER Ahilik Günleri Ankara'da Kutlandı - Son Dakika
Güncel

ESDER Ahilik Günleri Ankara'da Kutlandı

ESDER Ahilik Günleri Ankara\'da Kutlandı

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği, Ahilik Günleri kapsamında ülke çapında bir dizi etkinlik gerçekleştiriyor.

29.09.2013 18:17

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği Ahilik Haftası münasebetiyle etkinlikler gerçekleştiriyor. Bunlardan Ankara'da gerçekleştirilen tören Ulus Meydan'da gerçekleştirildi. KOSGEB Başkanı Mustafa KAPLAN'ın da davetli olduğu organizasyona Ankaralı vatandaşlar, Esnaf ve Sanatkarlar büyük ilgi gösterdi.

Mehteran ekibinin tarihi marşları eşliğinde başlayan etkinlik, ESDER Başkanı Mahmut ÇELİKUS'un konuşmasıyla devam etti. Ahiliğin önemini ve tarihsel geçmişini anlatan Çelikus, günümüz ticaret hayatının temellerinin yüzyıllar evvel ceddimiz olan Ahiler tarafından atıldığını kaydetti.

Esnaf ve Sanatkâr'ın yıllar içinde kendilerini geliştirdiğini ve devletin de destekleriyle bugünlere gelindiğini kaydeden Mahmut Çelikus, özellikle KOSGEB'in son yıllarda büyük bir değişim geçirdiğini ve bu değişimle birlikte artık halka daha yakın bir KOSGEB gördüklerini dile getirerek KOSGEB Başkanı Mustafa KAPLAN'a teşekkür etti.

Çelikus'tan sonra söz alan KOSGEB Başkanı Mustafa KAPLAN ise Ahilik kültürünün yüce bir miras olduğuna vurgu yaparak bu organizasyonu yaparak geçmişimizi tekrar hatırlamamıza vesile olan Başkan Mahmut ÇELİKUS ve ESDER üyelerine teşekkür etti.

Kaplan, ticaret hayatını desteklemek için KOSGEB olarak var gücüyle çalıştıklarını belirterek KOSGEB'in çeşitli alanlarda gerçekleştirilen desteklerinden bahsetti. Bu destekler vesilesiyle yaşanan başarı öykülerinin kendileri için büyük motivasyon kaynağı olduğunu belirten Mustafa KAPLAN, 2010 yılından itibaren büyük dönüşümün yaşandığı KOSGEB'in gelecek günlerde çok daha etkin bir rol alacağını belirtti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ESDER Ahilik Günleri Ankara'da Kutlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement