ESDER Ahi Kültürlü Girişimciler Yetiştiriyor - Son Dakika
Güncel

ESDER Ahi Kültürlü Girişimciler Yetiştiriyor

ESDER Ahi Kültürlü Girişimciler Yetiştiriyor

ESDER ile İçişleri Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi Projesi" bugünden itibaren eğitimlerine başladı.

24.09.2013 11:50

Esnaf ve Sanatkârlar Derneği(ESDER) ile İçişleri Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü "Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi Projesi" bugünden itibaren eğitimlerine başladı. ESDER Genel Başkanı Mahmut Çelikus, Proje kapsamında buluşan girişimcilere tanışma faslından sonra eğitim faaliyetlerinin içeriği ve Ahilik kültürünün değerleri hakkında bilgiler verdi.

ESDER ve İçişleri Bakanlığı ortaklığıyla hayata geçirilen "Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi Projesi" yapılan toplantı ile kendi işini kurmak isteyen adaylara anlatıldı. Konuyla ilgili görüşlerini dile getiren Genel Başkan Mahmut Çelikus, "Biz ESDER olarak başlattığımız bu projeyle, temeli sevgi, kardeşlik, üretim ve paylaşım olan Ahilik kültür ve felsefesinin yayılması, gençlere, kadınlara yenilikçi yöntemlerle anlatma ve onlara Ahilik kültürü içerisinde girişimcilik eğitimi vererek iş kurmalarına katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Ayrıca Ahilik kültürü çerçevesinde bireylerin ve esnafın yetiştirilmesi, geniş katılımın sağlandığı organizasyonlarla Ahilik bilincinin güçlendirilmesini de hedefliyoruz" dedi.

Genel Başkan Çelikus , "Biz ESDER olarak inanıyoruz ki işine gönül verip Ahilik kültürüyle yetişen kursiyerlerimiz kendi iş yerlerini açacaktır. Bu vesileyle kendi iş yerini açmak isteyen vatandaşımıza girişimcilik eğitimi vereceğiz. ESDER'in KOSGEB'le yapmış olduğu protokol ile 1 ay süre zarfında eğitimlerini tamamlayıp sertifikalarını alan vatandaşlarımız yapacakları işi anlatan projelerini KOSGEB'e sunacaklar. Kabul edilen proje sahiplerine 30.000 TL'si hibe 70.000 TL'si kredi olan 100.000 TL'yi almaya hak kazanacaklar. En büyük temennim girişimcilik kursuna katılıp sertifikalarını alan bütün kursiyerlerin kendi iş yerlerini açmasıdır" dedi.

Her alanda daha verimli girişimciler yetiştireceğiz

Genel Başkan Çelikus "Ahilik Kültürü ve Girişimcilik Eğitimi Projesi" ile Ahilik kültürünü günümüz toplumuna yeniden hatırlatarak, Ahi ahlakı ile ahlaklanıp sosyal barışın tesisini sağlayacak toplum elçilerini yeniden oluşturacaklarını vurguladı.

Sözlerine şu şekilde devam eden Çelikus, "Arapça kardeş anlamına gelen "Ahi" kelimesinin bugünün toplumu üzerinde yeniden hatırlanmasını ve toplumumuzun sevgi, kardeşlik, üretim ve paylaşım ekseninde güçlendirilmesini sağlayacağız. Kapitalist sistemle birlikte toplum arasında unutulan sosyal barışın sevgi, kardeşlik gibi ahlaki olguların tekrar hatırlanıp Ahilik kültürü, insan-toplum ilişkileri, toplumun sosyal adaleti, adil üretim, eşit paylaşım ve özgür girişim temellerinde geliştirdiği felsefesi ile evrensel bir değer olan Ahilik kültürünü yeniden gün yüzüne çıkarmaktır. Ayrıca gençlere ve kadınlara yönelik verilecek girişimcilik eğitimi ile toplumsal fayda sağlama açısından kapasiteleri artırılmış kadın ve gençlerimizin her alanda daha verimli olacakları ve ahilik kültürü ile yetişmiş girişimcileri olarak topluma faydalı olacaktır" dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ESDER Ahi Kültürlü Girişimciler Yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement