Eş Başkanlardan Kobanê'ye Destek Çağrısı - Son Dakika
Güncel

Eş Başkanlardan Kobanê'ye Destek Çağrısı

Eş Başkanlardan Kobanê\'ye Destek Çağrısı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, herkesi Kobanê halkınyla dayanışmaya çağırdı.

20.09.2014 20:02

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, DBP il yöneticileri, çalışan ve partililerle beraber Kobanê'ye yönelik gerçekleştirilen saldırıları kınayarak, herkesi Kobanê halkınyla dayanışmaya çağırdı. Ofis AZC Plaza önünde yapılan basın açıklamasına Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı, DBP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, DBP meclis çalışanları ve partililer katıldı.

Burada konuşan Eş Başkan Gültan Kışanak, Kobanê'de tüm insanlik değerlerine yönelik vahşi bir saldırı olduğunu belirterek, Kobanê halkının hem kentlerini hem kendilerini hem de tüm insanlık değerlerini savunarak kahramanca bir direniş içerisinde bulunduklarını aktardı. Yapılan direnişin herkes adına yapılan bir direniş olduğunu belirten Kışanak, "Bu direniş demokratik bir yaşam için, Ortadoğu'da halklarının kardeşliği adına yapılan direniştir. Bu direniş tüm Kürt halkının ve Kürdistan'ın kendi tarihiyle, geçmişiyle geleceğe yapacağı yolculuğun direnişidir. O nedenle biz Kobanê'deki bu direnişi selamlıyoruz, bu direnişle tüm halkımızın buluşması gerektiğine inanıyoruz" dedi.

Hemen Şimdi Bugün Yapmasak, Yarın Geç Kalabiliriz

Herkesin bir bütün olarak Kobanê için yapılan insanlık mücadelesini sürdürmesi gerektiğini aktaran Kışanak, 21 Eylül Pazar günü bir yürüyüş gerçekleştireceklerini dile getirdi. Düzenlenecek eyleme tüm halkı katılmaya davet eden Kışanak, "Hemen şimdi bugün yapmasak, yarın geç kalabiliriz. Kobanê'yi sahiplenme Kobanê'yle bütünleşme konusunda bir eksiklik yaşarsak, geç kalırsak telafisi mümkün olmayan sonuçlar ortaya çıkar. Bu nedenle halkımızın yediden yetmişe bu duyguyla harekete geçmesi gereken bir süreçteyiz. Halkımızı bu duyarlılıkla hareket etmeye, bütün eylem ve etkinliklere en güçlü şekilde katılmaya, yönünü yüzünü Kobanê'ye çevirmeye davet ediyoruz" şeklinde konuştu.

Ortadoğu ve Dünyanın Tarihi Kobanê'de Yazılıyor

"Bugün tarih Kobanê'de yazılıyor" diyerek sözlerine başlayan Eş Başkan Fırat Anlı, "Bugün halkımızın, Ortadoğu'nun ve dünyanın tarihi Kobanê'de yazılıyor. Dolayısıyla, hem onurumuz için, hem insanlık onuru için hem de Ortadoğu'nun geleceği için Kobanê'de büyük bir sınav verilmektedir" dedi. Bugüne kadar devam eden çatışmaların bugün Kobanê'de sürdüğünü belirten Anlı, "Aydınlık ile karanlık, iyilik ile kötülük, gelecek ile geçmiş bugün Kobanê'de bir çatışma halindeler. Bu savaş sadece Kürt halkı için değil, Ortadoğu için, halklar için, inançlar için ve kimlikler için çok önemli ve anlamlıdır. Biz Amed halkı olarak barıştan yana, kardeşlikten yana olan halklar olarak, her zaman Kobanê ile dayanışma içinde olduğumuzu belirtmek istiyoruz. Rojava ve ortak yaşamı destekliyoruz. Ve buradan çağrıda bulunuyoruz, 21 Eylül Pazar günü Amed halkı olarak yediden yetmişe, çocuktan yaşlıya, genelde Rojava özelde Kobanê ile birlikte olacağız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Eş Başkanlardan Kobanê'ye Destek Çağrısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement