Erzincan'da Özgecan Protestosu - Son Dakika
Güncel

Erzincan'da Özgecan Protestosu

Erzincan\'da Özgecan Protestosu

Erzincan'ın Cumhuriyet Meydanında toplanan yaklaşık 60 kadın, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti.

15.02.2015 16:11

Erzincan'ın Cumhuriyet Meydanında toplanan yaklaşık 60 kadın, Mersin'in Tarsus İlçesi'nde Özgecan Aslan'ın öldürülmesini protesto etti. Kadınlar ellerine aldıkları pankart ve dövizlerle cinayeti şiddetle kınarken, faillerin idam edilmesi için imza kampanyası yaptı.

Mersin'in Tarsus İlçesi'nde, üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürüldükten sonra yakılmasına Erzincan'daki kadınlar sessiz kalmadı. Sosyal paylaşım sitelerinden örgütlenen çok sayıda kadın Cumhuriyet Meydanı'nda toplanarak, yaşanan vahşi cinayet için protesto gösterisinde bulundu. Aralarında erkeklerinde bulunduğu gösteride Erzincan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekan Yardımcısı İbrahim Tozlu tarafından dualar edilmesinin ardından, grup adına açıklamayı ev hanımı Nuray Aydemir yaptı. Aydemir açıklamasında tek suçlarının kadın olmak olduğunu belirterek, "Bizler öldürülmek ya da şiddet görmek için dünyaya gelmedik. Biz kadın gibi yaşayabilmek için dünyaya geldik. Özgecan'ın tek suçu kadın başına toplu taşıma aracına binmek. Bindiği minibüste tecavüzüne uğradı. Bıçaklandı, yakıldı, cansız bedeni bir nehre atıldı. Tek suçu kadın olmaktı. Söylenecek söz kalmadı" dedi.

Tecavüz, cinsel istismarda dahil olmak üzere kadına yönelik şiddetin gün geçtikçe arttığını, kadın cinayetlerinin önlenmesi yolunda hiçbir şekilde yol alınamadığına ve durumun gittikçe kötüleştiğine dikkat çeken Aydemir sözlerini şöyle sürdürdü:

"Kadın erkek eşitliğini sağlamak için, bütüncül politikalar üretilmedikçe, failler caydırıcı bir şekilde cezalandırılmadıkça ve toplumda yükselen şiddet kültürüne karşı önlem alınmadıkça bu sorunun çözülemeyeceğine inanıyoruz. Bu kapsamda Özgecan Aslan'a tecavüz edip, yakıp genç yaşta hayatına son veren faillerin Türk Ceza Kanunu'nun ön gördüğü en ağır yaptırımla cezalandırılmasını istiyoruz. Soruşturmanın ve dava sürecinin şeffaflıkla ve yasalara uygun biçimde yürütülmesin talep ediyor, bu ve benzeri olayların tekrar etmemesi için tüm ilgili kurumları acilen sorumluluk almaya davet ediyoruz."

Konuşmaların ardından bu tür suçlarda idam cezasının uygulanması için imza kampanyası düzenlendi. - Erzincan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erzincan'da Özgecan Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement