ERÜ'de Türkiye Yüzyılı'nda Güvenli ve Yeşil Yapılar Paneli Düzenlendi - Son Dakika
Güncel

ERÜ'de Türkiye Yüzyılı'nda Güvenli ve Yeşil Yapılar Paneli Düzenlendi

ERÜ\'de Türkiye Yüzyılı\'nda Güvenli ve Yeşil Yapılar Paneli Düzenlendi

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi tarafından düzenlenen 'Türkiye Yüzyılı'nda Güvenli ve Yeşil Yapılar' panelinde, deprem önlemleri ve güvenli yapılar konuşuldu. Panelde, ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alper Öner'in yanı sıra Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından yetkililer de yer aldı.

22.12.2023 12:16

Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Mühendislik Fakültesinde " Türkiye Yüzyılı'nda Güvenli ve Yeşil Yapılar" paneli düzenlendi.

ERÜ'den yapılan açıklamaya göre, panelin açılışında konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Altun, Mühendislik Fakültesinin ERÜ'nün araştırma üniversitesi olmasında lokomotif rol üstlendiğini ifade etti.

6 Şubat'ta yaşanan depremlere değinen Altun, ne zaman deprem olacağı kaygısıyla yaşamak yerine önlem alarak rahat edilebileceğini belirtti.

Fakülte hakkında bilgi veren Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Alper Öner ise "Gelecek yüzyılın Türk yüzyılı olmasını istiyorsak Türkiye Yüzyılı'nda sanayi ve teknolojik gelişmelerin yanında, belki hepsinden önce güvenli yapılar inşa edilmesi gerektiği aşikardır." ifadesini kullandı.

Panele, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından Yapı İşleri Genel Müdürü Banu Aslan, Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Afet Hasarları Tespiti Daire Başkanı Tuğrul Sezdirmez ile Yapı İşleri Genel Müdürlüğü Dış Kaynaklı Yatırımlar Daire Başkanı Esra Turan Tombak katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel ERÜ'de Türkiye Yüzyılı'nda Güvenli ve Yeşil Yapılar Paneli Düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement