Erguvan Festivali'nde Zafer Bayramı Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Erguvan Festivali'nde Zafer Bayramı Coşkusu

Erguvan Festivali\'nde Zafer Bayramı Coşkusu

Çatalca Belediyesi 14. Erguvan Festivalinde coşku, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla 6. gecede de artarak devam etti.

02.09.2013 10:16

Halk oyunları gösterisiyle başlayan gece, 30 Ağustos Zaferi Belgeseli gösterimi ve nefes kesen havai fişek gösterilerinin ardından müthiş bir Onur Akın konseriyle sona erdi. Festival alanında Çatalca Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından halka Türk bayrağı dağıtıldı.

Gecenin ilk gösterisi Çatalca Belediyesi Halk Oyunları ekibi ve Vardar'ın Üstünde Rumeli Derneği Halk Oyunları ekibinin festival sahnesinde sergiledikleri performanstı. Çeşitli yörelere ait oyunların oynandığı gösteri izleyiciler tarafından son derece başarılı bulundu.

30 AĞUSTOS ZAFERİ BELGESELİ İZLENDİ

Halk oyunları gösterisinin ardından festival sahnesine kurulan dev ekranda 30 Ağustos Zaferi Belgeseli gösterimi yapıldı. Gösterim boyunca izleyenler coşkulu ve duygulu anlar yaşadı. İzlenen belgesel sayesinde 30 Ağustos Zaferi'nin büyüklüğü ve önemiyle birlikte Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün ne kadar mükemmel bir lider ve komutan olduğu izleyiciler tarafından bir kez daha idrak edildi.

HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ NEFESLERİ KESTİ

Belgeselin sona ermesiyle birlikte 10. yıl marşı eşliğinde havai fişek gösterisi başladı. Birbirinden görkemli havai fişekler gökyüzünde görsel bir şölen oluşturdu. Ziya Altınoğlu stadyumunda bulunan halk da dağıtılan bayrakları sallayarak güzel görüntüler oluşturdu. Çatalca semaları nefes kesen havai fişek gösterisiyle aydınlanırken Ziya Altınoğlu Stadyumunun her yanında da Türk bayrakları dalgalandı.

ONUR AKIN'DAN GÖRKEMLİ KONSER

Görkemli havai fişek gösterisinin ardından sıra Onur Akın konserine geldi. Sahneye çıkan Onur Akın seyircilere coşkulu bir konser dinletti. Seyirciler de ellerindeki Türk bayraklarını dalgalandırarak ve şarkılara eşlik ederek konserin coşkusuna ortak oldu. Sevilen şarkılarını birbiri ardına sıralayan Onur Akın müthiş performansıyla dinleyicilerden tam not aldı.

"ATAM, İLKE VE DEVRİMLERİNE SONUNA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Konser bitmesiyle sahneye çıkan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın anlam ve önemine değinen Başkan Cem Kara, "Ülkemiz insanının esaret altında yaşaması mümkün değildir. 30 Ağustos Zaferi Türk halkının hiçbir zaman baskı altında, himaye altında, esaret altında yaşayamayacağının haykırışıdır. 30 Ağustos bu ülkenin kurtuluşunun günüdür. Cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür. Bize düşen görev Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Paşa ve onun silah arkadaşlarının bize armağan etmiş olduğu bu cumhuriyeti sonsuza dek korumak, kollamak ve yaşatmaktır. Çatalca insanı, bölgemiz insanı, bu ülkenin insanı; kadınıyla kızıyla, genciyle yaşlısıyla, çoluğuyla çocuğuyla bunu başaracak yüce bir güce sahiptir. Atatürk'ün kurmuş olduğu cumhuriyeti bizler ilelebet müdafaa edeceğiz. Hep birlikte söz veriyoruz: Atam, ilke ve devrimlerine sonuna kadar sahip çıkacağız. Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını bir kez daha şükranla minnetle ve en çok da özlemle anıyoruz." dedi.

Başkan Cem Kara konuşmasında değerli sanatçı Onur Akın'a da bu anlamlı günde kendilerini yalnız bırakmadığı için teşekkür etti ve bir plaket armağan etti. Etkinliklere İl Genel Meclis Üyeleri Taşkan Uysal ve Cengiz Aydın, CHP Çatalca İlçe Başkanı Abdullah Aslan, MHP Çatalca İlçe Başkanı Niyazi Uysal, Belediye Başkan Yardımcıları Ufuk Akın, Metin Sezer ve Erhan Güzel, belediye meclis üyeleri ve araştırmacı yazar Sinan Meydan da katıldı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erguvan Festivali'nde Zafer Bayramı Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement