Erguvan Festivali Dolu Dolu - Son Dakika
Güncel

Erguvan Festivali Dolu Dolu

Erguvan Festivali Dolu Dolu

Çatalca Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Erguvan Festivalinin 13.sü, bu yıl da yankı uyandırarak devam ediyor.

16.07.2012 16:45

Festivalin 6. gün programı yine birçok etkinlik ile başladı. 17.30'da konserlerin yapıldığı Ziya Altınoğlu Stadyumu'nda uçurtma şenliği ile başlayan programı, Ferhatpaşa İlköğretim Okulu bahçesinde son turu yapılan sokak basketbolu izledi. Festival sahnesine geçildiğinde ise gece Murat Mermer'in şarkıları ile başladı. Akabinde Şahane Pazar oyunları ile Süheyl- Behzat Uygur kardeşler geceye renk kattı.

Uçurtma Şenliği ile başlayan 6.gün programında gökyüzü renk renk uçurtmalarla doldu. Dağıtılan uçurtmaları alıp hemen uçurmak isteyen çocuklar sıraya girdi. Aileleri ile birlikte gelen miniklere aileleri de ortak olarak genç yaşlı herkes uçurtma uçurdu. Kelimenin tam anlamıyla bir şenlik yaşandı. İlerleyen saatlerde Sokak Basketbolu'nun son turu yapıldı. Son kozlarını paylaşan sporcular uzun saatler şampiyonluk için yarıştı. Turnuvada Antiloplar isimli takım birinciliği kaparken, Harlem takımı ikinci, Çatalca Gençlik isimli takım ise üçüncü oldu.

ERGUVAN SAHNESİ YİNE İNLETTİ

Festival sahnesi 6. gecesinde de müzik ziyafeti yaşattı. Sevilen sanatçı Murat Mermer eski-yeni şarkılar söyleyerek her kesime hitap edip alanı coşturdu. Saatlerce sahnede kalan şarkıcı Çatalcalılara unutulmaz bir gece yaşattı. Daha önce de Erguvan Festivali sahnesine geldiğini hatırlatan şarkıcı, Çatalca'yı ve Belediye Başkanı Cem Kara'yı çok sevdiğini, yine aynı festivalde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu vurguladı.

Çatalca Belediyesi tarafından hediye edilen plaketi Çatalca Belediye Meclis üyesi Remziye Arslanca'dan alırken 'Hediyeler bizim için değerlidir ama bu plaket benim için daha değerli. Bu plaket Çatalca Belediyesi'nin sanatçıyı yüceltmesinin sembolik kanıtıdır' diyerek teşekkür etti. Mermer'in ardından sahneye Süheyl-Behzat Uygur kardeşler geldi. Sahneye çıktıkları anda esprileri ile seyirciyi kahkahaya boğan kardeşler, Şahane Pazar'daki oyunlarıyla devam etti. Vatandaş içinden seçilen oyunculara 'balon' oyunu oynatıldı. Oyunun içeriğinde şehir ismi verilerek, şehrin baş harfi istendi. Bu sırada da şişmeye devam eden balon patlatılmamaya çalışıldı. Çok renkli anlar yaşanan festival sahnesinde oyunlar ardı ardına gelerek izleyicilere bol kahkahalı ve keyifli bir gece yaşattı.

BU FESTİVALDE GÜREŞ DE VAR

Festivalin 7. gün programı da dolu doluydu. Saat 10.00'da ata sporumuz olan Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri ile başlayan programı, Öğretmen Nevzat Tekin anısına Yapılan Şiir Dinletisi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası'nın konseri izledi.

Büyük Yağlı Pehlivan Güreşleri ile başlayan 7. gün programı festivale damgasını vurdu. Saat 11.00'da başlayan güreşler akşam saat 19.00'a kadar devam etti. Gün boyu birçok kategoride güreşen sporcular ata sporumuzun hakkını vererek seyircilere unutulmaz bir gün yaşattı. Güreş ağası Nadir Erol'un katılımıyla yapılan etkinlikte Tarihi Kırkpınar güreşlerinden de misafirler vardı. Gün boyu güreşen sporcular, başpehlivan olabilmek için ter döktü. Günün sonunda Osman Aynur birinci, Ekrem Yavuz ikinci, Gökhan Arıcı ise üçüncü oldu.

Gece programına geçildiğinde saat 20.00'da Öğretmen Nevzat Tekin anısına yapılan Şiir Dinletisi ile başladı. İstanbul Ticaret Odası Çok Programlı Lisesi'ne yıllarını veren, herkes tarafından sevilip sayılan öğretmenin anısına şiirler, şarkılar okundu. Lise öğrencileri Tekin'in kendi yazdığı şiirleri okuyarak onu ve düşüncelerini yâd ettirdi. Sahne, yine lise öğrencilerinin karakalem ile çizdikleri Nevzat Tekin'in portresi, mumlar ve güller ile donatıldı. Gece boyunca okunan şiirler ve söylenen şarkılar Çatalcalılara duygusal anlar yaşattı. Tekin'in yıllarca aynı okulda görev yaptığı ve çok yakın arkadaşı olan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara sahneye çıkarak bir konuşma yaptı. Başkan Cem Kara konuşmasında, 'Biz Nevzat Tekin'le 13 yıl aynı okulda, aynı sınıfta, aynı koridorlarda, aynı dershanelerde birlikte olduk. En fazla mesaiyi onunla yaptık. Biz bir şeye inandık, Çatalca insanının önünü açmak, bilgi birikimle donatmak için yola çıktık.

Bizim hocamla uçurttuğumuz kuşlar var ki onlar bu ülkenin geleceği, aydınlık fikirleri… Biz birlikte ev ev, kapı kapı gezdik. Fabrikada çalışmaya zorlanan çocuklarımızı okutmaya çalıştık. Önce birkaç kişiydik sonra binler, on binler olduk. Nevzat Hocam farklıydı; o ağabeydi, kardeşti, kızmayı beceremezdi işte Nevzat Tekin'in bıraktığı bu, bundan büyük bir onur olamaz' diyen Başkan Cem Kara'ya ve okul müdürü Veli Kozak'a Çatalca Lisesi Mezunları adına Halet Ataş tarafından birer plaket verildi. Konuşma ve plaket merasiminin ardından yaşanan duygu dolu anlar vatandaşların alkışları ile devam etti.

DEV ORKESTRA ÇATALCA'YI BÜYÜLEDİ

Dinletinin ardından sahneye İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası geldi. Dev orkestra 'kaliteli' müzikleri ile dinleyicileri büyüledi. Yerli-yabancı şarkılarla büyük bir repertuara sahip olan orkestra, müzikleri ve şarkıları ile her kesime hitap ederek dinleyenlere hoşça vakit geçirtti. Çatalca Belediyesi tarafından verilen hediye plaketi Başkan Cem Kara'dan alan orkestra Çatalca'da ve festivalde bulunmaktan aldıkları keyiften bahsederken Başkan Cem Kara da kendilerine festivalde bulunmalarından ve yaşattıkları müzik ziyafetinden dolayı teşekkür etti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Erguvan Festivali Dolu Dolu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement