Ergenekon Tutuklusu Haberal, 3 Yıl Sonra İlk Kez Duruşma Salonuna Geldi - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Tutuklusu Haberal, 3 Yıl Sonra İlk Kez Duruşma Salonuna Geldi

Ergenekon Tutuklusu Haberal, 3 Yıl Sonra İlk Kez Duruşma Salonuna Geldi

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan CHP Milletvekili Prof.Dr.Mehmet Haberal, ilk kez duruşmaya katıldı.

21.05.2012 18:30

Ergenekon davası kapsamında tutuklu bulunan CHP Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal, ilk kez duruşmaya katıldı.

Ergenekon soruşturması kapsamında 17 Nisan 2009 tarihinde tutuklanan Haberal, davanın bugünkü duruşmasında merhum Başbakan Bülent Ecevit'in eski Koruma Müdürü ve eski DSP Milletvekili Recai Birgün'ün, hakkında iddialarda bulunması üzerine, mahkeme heyeti tarafından duruşmaya çağrıldı. Bugüne kadar görülen hiçbir duruşmaya katılamayan Haberal, Savcı Mehmet Ali Pekgüzel'in, Birgün'e sorularını yönelttiği sırada salona giriş yaptı. Haberal, ilk olarak avukatlarının bulunduğu tarafa yakın olan tutuklu sandalyelerine oturarak bir süre avukatları ille sohbet etti. Daha sonra tutuklu sanıklardan CHP Milletvekili Mustafa Balbay Haberal'ın yanına oturduğu gözlendi.

Ergenekon soruşturması kapsamında 17 Nisan 2009 tarihinde tutuklanan Haberal, tutuklandığı gün önce Bakırköy Devlet Hastanesi daha sonra ise İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'ne sevk edilmişti.

Hastanede bulunduğu sırada video konferans yöntemiyle ifadesini veren Haberal, yaklaşık 2 yıl hastanede kaldıktan sonra 11 Mart 2011 tarihinde de Adli Tıp Kurumu'nun raporu üzerine cezaevine gönderilmişti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Tutuklusu Haberal, 3 Yıl Sonra İlk Kez Duruşma Salonuna Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement