"Ergenekon" Davasının 315. Duruşması Başladı - Son Dakika
Güncel

"Ergenekon" Davasının 315. Duruşması Başladı

"Ergenekon" Davasının 315. Duruşması Başladı

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal ile emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de aralarında bulunduğu 66'sı tutuklu, 275 sanıklı "Ergenekon" davasının 315.duruşması başladı.

14.06.2013 12:00

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesinde oluşturulan salonda görülen duruşmaya, CHP Milletvekilleri Mustafa Balbay ve Mehmet Haberal, İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Tuncay Özkan ile Alparslan Arslan'ın da aralarında bulunduğu 52 tutuklu sanık katıldı.

Eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral İlker Başbuğ, emekli Orgeneral Hurşit Tolon,Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi gören Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler ve emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün de aralarında yer aldığı 14 tutuklu sanık ise duruşmaya gelmedi.

Duruşmada, 10 tutuksuz sanık da hazır bulundu.

Mahkeme Başkanı Hasan Hüseyin Özese, inceleme sonucunda tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına karar verildiğini açıkladı.

Tutuklu sanık emekli Albay Dursun Çiçek, kararla ilgili savunmaya söz verilmediğini ifade ederek, karara tepki gösterdi.

Mahkeme Başkanı Özese, Çiçek'i, "14. Ağır Ceza Mahkemesi'ne 7 gün içinde itiraz edebilirsiniz. Söz vermiyorum. Oturur musunuz?" diye uyardı.

"Suçlamaları kabul etmiyorum"

Esas hakkındaki savunmasını yapan tutuksuz sanık Kurmay Albay Cihandar Hasanhanoğlu, iddia edilen Cumhuriyetçi Çalışma Grubu'nun içinde ve böyle bir faaliyette bulunmadığını, bilgi sahibi de olmadığını söyledi.

Dava sanıklarından Mustafa Koç ile yaptığı telefon görüşmesinin tapelerini okuyan Hasanhanoğlu, "Askeri nezaket içinde bayramlaşmak için yaptığım telefon görüşmesi nasıl örgüt konuşması olarak değerlendirilir. Takdiri mahkemenize bırakıyorum" diye konuştu.

Hasanhanoğlu, davanın tanıklarından eski Genelkurmay Başkanı emekli Orgeneral Hilmi Özkök'ün de duruşmada verdiği ifadesinde Cumhuriyet Çalışma Grubu'nu duymadığını söylediğini hatırlattı.

"Sarıkız", "Ayışığı" ve "Eldiven" gibi darbe planlarından haberi olmadığını ifade eden Hasanhanoğlu, "İddia edilen illegal bir arşiv oluşturmadım. Görevimi yasal mevzuat sınırları içinde yaptım. İddia edildiği gibi bir terör örgütü kurmadığım gibi, hiçbir mafyayla bağlantıda da bulunmadım. Askeri darbe sebebiyle görevden alınmış bir babanın oğlu olarak böyle bir girişimin içinde olmam kendimi ve kişiliğimi inkar etmem ile eşdeğerdir. Meslek hayatım boyunca ettiğim askeri yemine bağlı kaldım. Ben ve ailem haketmediğim şekilde mağdur edildim. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatimi talep ediyorum" ifadelerini kullandı.

Duruşma, tutuksuz sanık Bülent Baş'ın esas hakkında savunmasının alınmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Ergenekon' Davasının 315. Duruşması Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement