Ergenekon Davası'ndan Hükümlü Adnan Türkkan Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası'ndan Hükümlü Adnan Türkkan Açıklaması

Ergenekon Davası\'ndan Hükümlü Adnan Türkkan Açıklaması

İltica talebim olmadı, iltica talebinde bulunmayı düşünmüyorum“

20.09.2013 14:25

Ergenekon Davası'nda 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılan Ulusal Kanal eski Genel Yayın Yönetmeni Adnan Türkkan, Almanya'ya iltica talebinde bulunmayacağını ancak mevcut aşamada Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini söyledi.

Almanya'nın Frankfurt şehrinde bulunan Türkkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Almanya'ya iltica talebinde bulunmadığını söyledi. Türkiye'ye dönüp dönmeyeceğine ilişkin soruya, "Ben ülkemi çok seviyorum. Ülkemi çok sevdiğim için, vatanıma borcum olduğunu düşündüğüm için siyasal mücadeleye giriştim. Bu cezayı tanımıyoruz ve biz bulunduğumuz yerde mesleğimizi, özgür ve bağımsız gazeteciliğimizi sürdüreceğiz" cevabı veren Türkkan,  "Bu mahkemenin kararlarını da tanımıyoruz" dedi. Türkkan, mevcut aşamada Türkiye'ye dönmeyi düşünmediğini ifade etti.

Almanya'da gazeteci sıfatıyla bulunduğunu ve iltica talebinde bulunmadığını da kaydeden Türkkan, "Kesinlikle bir iltica talebim olmadı. İltica talebinde bulunmayı düşünmüyorum. Almanya'da özgür gazetecilik mesleğimi sürdürmek, mücadeleye buradan devam etmek, Ulusal Kanal ve Aydınlık'ı büyütmek için görev başındayım" dedi. Almanya'da gazetecilik yapmak üzere çalışma izni için geçen ay başvuru yaptığını ve işlemlerin devam ettiğini bildiren Türkkan, "Avrupa'da yaşayan Türk kökenlilerin haklarını savunmak, onların hukukunu savunmak, buradaki gelişmeleri, Türkiye'yi, bölgeyi ve bütün bizi ilgilendiren gelişmeleri daha yakından takip etmek, Aydınlık Avrupa'nın geliştirilmesi için özel bir çaba sarfedeceğiz. Programlarlar ve haberler ile Aydınlık ve Ulusal Kanal'ı büyüteceğiz" diye konuştu. - Berlin

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası'ndan Hükümlü Adnan Türkkan Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement