Ergenekon Davası Kararlarına Siyah Bantlı Protesto - Son Dakika
Güncel

Ergenekon Davası Kararlarına Siyah Bantlı Protesto

Ergenekon Davası Kararlarına Siyah Bantlı Protesto

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon Davası'nda verilen kararları protesto etti.

06.08.2013 15:50  Güncelleme: 15:59

Chp Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, parti binasında düzenlediği basın toplantısında, Ergenekon Davası'nda verilen kararları protesto etti. Boynuna 'Adalet istiyoruz' yazısı asan Öztürk, konuşmasını da yarıda kesip ağzına siyah bant yapıştırarak tepkisini dile getirdi.

CHP Muğla İl Başkanı Mustafa Öztürk, Genelkurmay Başkanı'nı 'terörist', gazeteci, yazar, öğretim görevlisi ve siyasetçileri 'bölücü' diye mahkum ederek sindirmeye çalıştıklarını belirtti. Öztürk, "12 Mart'ta dünya ve ülke gençliğinin demokrasi, insan hakları istemlerine cevap vermeyip gözdağı vermek için ülkemin fidanlarını astılar. 12 Eylül'de de önce kardeş kardeşi birbirine öldürterek ülkeye huzur getiriyoruz diye aydınları, yazarları, öğretim görevlileri, gazetecileri işkence altında gözetim altına aldılar ve çocuk yaştakilerin yaşlarını büyüterek idam ettiler. 5 Ağustos 2013'te halkımızı din, ırk yanlısı ve yandaş diye ayrıştırıp, eski Genelkurmay Başkanı'nı ve gazeteci, yazar, öğretim görevlisi ve siyasetçileri mahkum ederek sindirmeye çalışıyorlar" dedi.

Boynuna 'Adalet istiyoruz' yazısı asan Öztürk, konuşmasını da yarıda kesip ağzına siyah bant yapıştırarak tepkisini dile getirdi.

Öztürk, konuşmasının ardından sözü Muğla İl Yönetim Kurulu üyesi Avukat Suat Özbek'e bıraktı. Özbek, "Yıllardır bu ülkede insanlar, dünyanın gözü önünde zulüm görüyor. Yapılan hukuk katliamı karşısında zindan duvarları dahi dile gelmek üzere. Halkın iradesi yargılandı, suçlu bulundu. Buradan vatan severlere sesleniyorum. Korkmayın, karamsar olmayın. Bu topraklardan Mustafa Kemal Atatürk'ü silemezler. CHP, bunun teminatıdır" diye konuştu. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon Davası Kararlarına Siyah Bantlı Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement