"Ergenekon" Davası - Son Dakika
Güncel

"Ergenekon" Davası

"Ergenekon" Davası

Mahkeme, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile avukatı hakkında, tehdit ve hakaret içeren sözlerinden dolayı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi.

06.06.2013 16:15

- Mahkeme, İP Genel Başkanı Doğu Perinçek ile avukatı hakkında, tehdit ve hakaret içeren sözlerinden dolayı Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verdi

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada konuşan Perinçek, partisinin irtica ile mücadele ettiğini belirterek, "İrtica ile Mücadele Eylem Planı'nın belgesini kabul etmeyen varsa, ben üstleniyorum. Bu mücadele İşçi Partisi'nin programıdır" dedi.

Milletin bu davayı açanları yargılayacağını savunan Perinçek, "Biz halk hareketi ile buradan duvarları yıka yıka çıkacağız. Bu millet bunları söküp atacak. Sizin için fırsat. Aksi taktirde ıslak imzanızla kendi hükmünüzü yazacaksınız" diye konuştu.

Duruşmanın öğleden sonraki bölümünde Mahkeme Heyeti Başkanı Hasan Hüseyin Özese, Perinçek ve avukatı Hasan Basri Özbey hakkında hakaret ve tehdit içeren sözlerinden dolayı, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulmasına karar verildiğini açıkladı.

-Ersöz hastaneden savunma yapacak

Özese ayrıca, yarınki duruşmada, rahatsızlığı nedeniyle duruşmalara katılmayan emekli Tuğgeneral Levent Ersöz'ün tedavi gördüğü İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü'ne videokonferans yöntemiyle bağlanılarak, esas hakkındaki savunmasının ve son sözünün alınacağını kaydetti.

Duruşmada daha sonra, Bursa'da "cinsel istismar ve hürriyeti tahdit" suçlarından 31 yıl hapis cezasına çarptırılan, bu davanın tutuksuz sanığı Yüksel Dilsiz, esas hakkındaki son savunmasını yaptı.

-"Bana zarar verecekler"

Mahkemenin hakkında vereceği karara razı olduğunu söyleyen Dilsiz, başka suçtan tutuklu olan bu davanın tutuksuz sanıklarından Selim Akkurt'un kendisine zarar vermesi için başkaları tarafından yönlendirildiğini öne sürerek, şunları anlattı:

"Cezaevinde başka koğuşlarda yer olmadığı için Selim Akkurt'u benim yanıma verdiler. Geç saate kadar oturduk, sohbet ettik. Sabah da beraber duruşmaya geldik. Akşam o benden iki saat sonra geldi. Koğuşta yerinde duramıyordu. Ona benim gizli tanık olduğumu söyleyerek, 'Nasıl olur da onunla kalırsın. Başbakan'ın evine 500 metre mesafede evi var' demişler. 'Sana zarar veremem, benim buradan çıkmam lazım' diyordu. Selim Akkurt'a gizli tanık olduğumu söyleyen kim ? Bana zarar vermek isteyenler kim ? Eğer, bir gece önce benimle kalmayıp sohbet etmeseydi, bana zarar verebilirdi. Gözlerinden anlaşılıyordu."

Tutuklu sanık Ergün Poyraz da, mütalaaya ilişkin esas hakkındaki bayanında, "Tek silahım olan kalemimi bırakmayacağım. Ne kalemimi kıracağım ne de kırdıracağım" dedi.

Duruşma, Poyraz'ın avukatının esas hakkındaki savunmasını yapmasıyla devam ediyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement