"Ergenekon" Davası - Son Dakika
Güncel

"Ergenekon" Davası

"Ergenekon" Davası

Tutuklu sanık Orgeneral Nusret Taşdeler."Askerlik hayatım boyunca askeri hiyerarşiye, yani emirkomuta zincirine riayet konusuna büyük hassasiyet gösterdim" "Mahkemenizden, hakkımda vereceğiniz kararla ilgili hiçbirtalebim yoktur".

03.06.2013 18:10

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, YAŞ üyesi Orgeneral Nusret Taşdeler, tedavi gördüğü Ankara GATA Hastanesi'nden videokonferans yöntemiyle esas hakkındaki savunmasını yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, Türk Milleti'ne ve Türk Silahlı Kuvvetleri'ne duyduğu saygı, hukuk bilimine inancını ve yargıya güvenini, en olumsuz şartlarda dahi koruma kararlılığı çerçevesinde savunma yaptığını belirten Taşdeler, "İddianameler gibi, mütalaa da da hukuki değeri itibarıyla savunma yapılmayı hak etmiyor" ifadelerini kullandı.

İddianamede yer alan, "Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili AK Parti karşıtı değerlendirmeler ile AK Parti'ye yönelik bazı eylemlerin hedeflendiği" belirtilen Bilgi Destek Planı'nın sahte olduğunu savunan Taşdeler, bu belgenin kendi adında imzaya açılmadığını, kendisinin hedef gösterilmesi amacıyla adı, soyadı, rütbesi ve makam unvanının yanlış bir şekilde yazıldığını öne sürdü.

Bu belgeyle hiçbir ilgisinin olmadığını, belgenin hazırlanmasında amirlerinden hiçbir emir almadığını, kimseye de böyle bir emir vermediğini iddia eden Taşdeler, "Askerlik hayatım boyunca askeri hiyerarşiye yani emir komuta zincirine riayet konusuna büyük hassasiyet gösterdim. Benim Harekat Başkanı olarak, Bilgi Destek Daire Başkanı kademesini atlayıp, şube müdürleriyle açık veya gizli bir faaliyet yürütmem, onları doğrudan muhatap almam söz konusu olamaz" dedi.

-Bilgilendirme faaliyeti

Bilgi Destek Daire Başkanlığı'nın sorumluluğundaki internet siteleri vasıtasıyla, yetki verilen konularda, yasal mevzuat dahilinde yürütülen görevin, "psikolojik harekat" değil, bilgilendirme faaliyeti olduğunu savunan Taşdeler, bunların "gri ve siyah propaganda" ile dezenformasyonla hiçbir ilgisinin olmadığını ileri sürdü.

"Mahkemenizden, hakkımda vereceğiniz kararla ilgili hiçbir talebim yoktur" diyen Taşdeler, sözlerini "Yüce Tanrı'dan dileğim, Türkiye Cumhuriyeti'nin hukuk devleti vasfını tekrar kazanacağı, Türk Millet'inin ordumuza silahlı terör örgütü muamelesi yapma ihanetinde bulunanlardan hesap soracağı, şahsıma silahlı terör örgütü yöneticisi sıfatını yakıştırarak bu ahlak dışı ağır hakareti yapmaya, şeref ve haysiyetimle oynamaya vicdansızca yeltenenlerle bağımsız ve tarafsız Türk mahkemelerinde hesaplaşacağım günleri görecek kadar yaşamama müsaade etmesidir" ifadeleriyle tamamladı.

-Nusret Senem-

Duruşmada daha sonra tutuksuz yargılanan İşçi Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem, mütalaaya ilişkin savunmasını yaptı.

Psikolojik harp ve propagandayı etkin şekilde kullandıkları iddiasına değinen Senem, "Bizler yazı yazmayı ve propaganda yapmayı iyi biliriz. Doğu Perinçek'in kırk yıldır yanındayız. Liderimizdir, emir de alırız" diyerek terör örgütü üyeliği suçlamasını reddetti.

Senem, 22 Nisan 2011'de 37 ay aradan sonra tahliye olduğunu belirterek, "Biz İşçi Partililer olarak 45 yıldır örgütlü mücadele yürütüyoruz. Örgütümüz var. Başka bir örgütte yer aldığımıza ilişkin ne bir kanıt ne de sebep var" dedi.

Duruşma yarına ertelendi. - İstanbul

Kaynak: AA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement