Ergenekon'da Tahliye - Son Dakika
Güncel

Ergenekon'da Tahliye

Ergenekon\'da Tahliye

İkinci 'Ergenekon' Davasının Tutuklu Sanıklarından, Astsubay Ali Oktay Şahbaz'ın Tahliyesine Karar Verildi.

05.06.2010 01:07  Güncelleme: 10:29

İkinci Ergenekon davasının 70. duruşmasında Astsubay Ali Oktay Şahbaz tahliye edildi. Mahkeme Başkanı Kösal Şengün'ün 23 tutuklu sanığın tahliyesini istedi ancak diğer iki üye hakimin red yönünde oy kullanması nedeniyle tahliyeler oy çokluğuyla kabul edilmedi.

ALİ BALKIZ'IN DAVAYA KATILMA TALEBİ

İkinci Ergenekon davasının bugün görülen 70. duruşmasında sanık ve avukatların taleplerinin alınmasının ardından Cumhuriyet Savcısı taleplere ilişkin mütalasını açıkladı. Pekgüzel, davanın şikayetçileri Alevi Bektaşi Federasyonu Başkanı Ali Balkız ve Pir Sultan Abdal Derneği Başkanı Kazım Genç'in duruşmaya katılma taleplerinin kabul edilmesi istedi. Pekgüzel, iddianamede bu kişilerin şikayetçi olarak gösterilmeleri, iddianame ve dosya kapsamındaki açıklamalara göre suçtan zarar görme ihtimalleri olduğu gerekçesiyle davaya katılma taleplerinin kabul edilmesine karar verilmesini talep etti. Balkız ve Genç 31 Mayıs tarihinde avukatları Cemal Yüce aracılığıyla mahkemeye sundukları dilekçeyle davaya katılma talebinde bulunmuştu. Pekgüzel mütalasında ayrıca, tutuklu sanıklar Muzaffer Öztürk ve Hüdai Ünlüer'in de tahliye edilmesini istedi.

ALİ OKTAY ŞAHBAZ TAHLİYE EDİLDİ

Mahkeme Başkanı Köksal Şengün verilen aranın ardından kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık astsubay Ali Oktay Şahbaz'ın tahliyesine karar verdi. Şahbaz, Özel Harekat Dairesi eski Başkanvekili İbrahim Şahin in Ankara daki evinde yapılan aramalarda bulunduğu iddia edilen S-1 başlıklı belgede yer alan 8 askerden biriydi. Şahbaz "silahlı terör örgütüne üye olmakö suçundan tutuklu bulunuyordu. Şahbaz'ın tahliyesine karar verilriken sanığın yurtdışına çıkışına da yasak getirildi.

ŞENGÜN 23 SANIĞIN TAHLİYESİNİ İSTEDİ

13. Ağır Ceza Mahkemesinin verdiği ara kararda ayrıca Başkan Köksal Şengün'ün araların Mustafa Balbay, Tuncay Özkan'ın da bulunduğu 23 tutulu sanığın tahliyesi yönünde oy kullandığı belirtildi. Ancak iki üye hakim Hasan Hüseyin Özese ve Sedat Sami Haşıloğlu'nun tahliyelerin reddi yönünde oy kullanması nedeniyle tahliyeler oy çokluğuyla reddedildi. Duruşma 10 Ağustos 2010 günü saat 09.00'a ertelendi.

MEHMET CENGİZ MAHKEMEYE SEVK EDİLDİ

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında gözaltına alınan İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz'in de aralarında bulunduğu 6 kişi, savcılık sorgularının ardından tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevk edildi.

Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'nde, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'e ifade veren Mehmet Cengiz, avukatlar Kutbettin Kaya, Ali Hadi Emre ve Tülay Bekar, emekli Albay Cafer Balçık ve Türkiye Atletizm Federasyonu Asbaşkanı Hüseyin Yıldırım, tutuklanmaları istemiyle İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.

İP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI MEHMET CENGİZ CEZAEVİNDE

''Ergenekon'' soruşturması kapsamında haklarında tutuklama kararı verilen İşçi Partisi (İP) Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Cengiz'in de aralarında bulunduğu 4 avukat, cezaevine gönderildi. İstanbul Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesince ''yargılamayı etkileme'' suçundan tutuklanan avukatlar Mehmet Cengiz, Ali Hadi Emre, Tülay Bekar ve Kutbettin Kaya, hakim ve savcıların kullandığı bölümün bahçesindeki bir polis minibüsüne bindirildi. Bu kişilerden Cengiz, Emre ve Kaya'nın Metris Cezaevine, Bekar'ın ise Bakırköy Kadın Cezaevine götürüldükleri belirtildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Ergenekon'da Tahliye - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement