Erdal Dalgıç'ın Cenazesini Almak İsteyen Tayad'lı Ailelerden Protesto - Son Dakika
Güncel

Erdal Dalgıç'ın Cenazesini Almak İsteyen Tayad'lı Ailelerden Protesto

Erdal Dalgıç\'ın Cenazesini Almak İsteyen Tayad\'lı Ailelerden Protesto

İstinye Polis Merkezi'ne düzenlediği saldırıda öldürülen Erdal Dalgıç'ın cenazesini almak isteyen Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, cenazenin kendilerine verilmediğini belirterek, Adli Tıp Kurumu önünde oturma...

18.06.2012 14:03

İstinye Polis Merkezi'ne düzenlediği saldırıda öldürülen Erdal Dalgıç'ın cenazesini almak isteyen Tutuklu Hükümlü Aileleri Yardımlaşma Derneği (TAYAD) üyesi bir grup, cenazenin kendilerine verilmediğini belirterek, Adli Tıp Kurumu önünde oturma eylemi başlattı.

TAYAD'lı yaklaşık 50 kişi bugün saat 12.00'de Yenibosna'daki Adli Tıp Kurumu önünde bir araya geldi. "Erdal Dalgıç'ı tanıyoruz. Bu halkın evladıdır" yazılı pankart açan katılımcılar, "Erdal Dalgıç ölümsüzdür", "Engin Çeber ölümsüzdür" ve "İşkence yapmak şerefsizliktir" sloganları attı. Bazı göstericiler Erdal Dalgıç'ın fotoğrafını taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Mehmet Güvel, "TAYAD'lı aileler olarak günlerdir Adli Tıp önünde gruplar halinde nöbetleşe şehidimizin cenazesini bekliyoruz. Cenazemizi alacak ve geleneklerimize göre defnedeceğiz. Cenazemizi polislere, AKP iktidarına bırakmayacağız. Erdal Dalgıç bu halkın evladıdır, bizim evladımızdır. Cenazemizi mutlaka alacağız. Onu elimizden kaçırmaya kalkışmayın. Bugün bu hakkımızı savunmak ve evladımızın cenazesini almak için oturma eylemi başlatıyoruz" dedi.

Açıklamanın ardından eylemciler, Adli Tıp Kurumu binasının girişinde oturma eylemi yaptı. Eylemin günlerce süreceği öğrenildi. - İstanbul/ Bahçelievler

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Erdal Dalgıç'ın Cenazesini Almak İsteyen Tayad'lı Ailelerden Protesto - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement