ENKA'dan Matematikçilere Büyük Destek - Son Dakika
Güncel

ENKA'dan Matematikçilere Büyük Destek

ENKA\'dan Matematikçilere Büyük Destek

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Cuma günü düzenlenen törenle verildi.

29.04.2013 10:45

Dilovası Makineciler OSB'de kurulu bulunan ENKA Teknik Okulları Kocaeli'nin yanı sıra İstanbul Anadolu yakası okulları arasında geniş katılımlı bir matematik yarışması düzenledi. Yarışmada dereceye girenlere ödülleri Cuma günü düzenlenen törenle verildi.

ENKA Teknik Okulları salonunda düzenlenen törene; Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli, ENKA Okulları Kurucu Temsilcisi Alpaslan Tansu, Dilovası Milli Eğitim Müdürü Hayrettin Uyar, Makine OSB Müdürü Adem Ercan, okul müdürleri, eğitimciler, öğretmenler ve veliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Okul Müdürü Refik Sargın, programa katkı sunan ve katılan tüm öğrenci, öğretmen ve velileri tebrik etti. Yarışmayı matematiğe verilen öneme dikkat çekmek için düzenlediklerini söyleyen Sargın, İl Milli Eğitim müdürlüğü tarafından düzenlenen SBS'de 430 ve üzeri puan alanları davet ettiklerini ifade etti. Yarışmaya katılan 532 öğrenciye 40 soru sorduklarını ve soruların bir kısmının da çok zor olduğunu söyleyen Sargın, "Buna rağmen yarışmada büyük bir heyecan ve başarı yakalandı, kolay olanı herkes yapar, önemli olan zoru başarmaktır, biraz da böyle olmasını istedik. Öğrencilerimizi, öğretmenlerimizi ve velilerimizi tebrik ediyorum" dedi.

ENKA Holding Yönetim Kurulu Başkanı Şarık Tara'nın; "Gençler zoru başarın, zoru başarırsanız önemli adam olursunuz" sözlerini de hatırlatan Okul Müdürü Refik Sargın, "Bu noktada il Milli Eğitim Müdürümüz Nevzat İspirliyi de yürekten tebrik ediyorum, 30 yıllık yöneticilik hayatımda başarıdan bi kadar zevk alan bir milli eğitim müdürü daha görmedim, bugüne kadar bize verdiği desteklerden dolayı kendisini tebrik ediyor ve bundan sonra da her fırsatta yanımızda olmasını istiyorum" diye konuştu.

ENKA Teknik Okulları ile ilgili bilgi de veren Refik Sargın, "Alman kardeş okulumuzun müdürü daha okula girmeden kapının önünde bir numarasınız, ben Almanya'da böyle okul görmedim dedi. Biz de ENKA Holding ve ENKA Vakfı'nın bize sunduğu imkanlarla dünyanın ve Türkiye'nin en iyisi olmaya çalışıyoruz. Dünya ile entegre olmak için yabancı dilin önemini çok iyi biliyoruz ve devlette 6 saat olan yabancı dil bizde 15 saat olarak görülüyor. Fen ve teknolojiye de büyük önem veriyoruz, çok eski olmamalarına rağmen labo5ratuvarlarımızı yenilemeye çalışıyoruz. Geleceğe iyi bir nesil yetiştirmek için dünya ile yarış içerisinde olmamız gerekiyor, dünya ile yarışı bıraktığımız an kaybetmeye başladığımız anlamına gelir. Bunun yanı sıra sosyal faaliyetlere de büyük önem veriyoruz ve her öğrencimizin bir sosyal alanda çalışma yaptığını görüyoruz" dedi.

Veliler adına konuşan Cengiz Aras'ın ardından öğrenciler kısa bir müzik gösterisi sundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Nevzat İspirli de konuşmasına; "Burada olmaktan ve aranızda bulunmaktan büyük zevk alıyorum" sözleri ile başladı. İspirli, "Sizler gibi yarışta ben de varım diyen öğrencileri gördükçe çok mutlu oldum ve haftanın son günü olmasına rağmen bütün yorgunluklarımı unuttum" dedi. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün halkının önüne büyük hedefler koyduğunu, bu hedeflerden birinin de muasır medeniyetler seviyesi olduğunu söyleyen İspirli, "Bu hedefe ulaşmak için çok çok daha çok çalışmamız gerekiyor. Dünya çok büyük bir yarış içerisinde ve biz de bu yarışın içerisinde mutlaka çok iyi koşmamız gerekiyor. Dünyada bu işi başaranlardan hiçbir eksiğimiz yok, neden daha çok üretip, neden daha çok çalışmayalım. Çalışan ve üreten kim olursa olsun, yaşına bakmadan ellerinden öperim" dedi.

EN BÜYÜK DÜŞMAN CEHALET VE TEMBELLİK!

Türk toplumunun en büyük düşmanının cehalet ve tembellik olduğunu da ifade eden İl Milli Eğitim müdürü Nevzat İspirli, gençlere çok önemli nasihatlerde bulunu ve "Biz geldik gidiyoruz artık, bu ülke, bu vatan, bu bayrak ve bu millet size emanet…Bu emaneti en iyi şekilde layık olduğu hedefe mutlaka ulaştırmalısınız. Bu yarışma ile öğrencilerimizin ufkunu açan Refik Sargın ve ekibini tebrik ediyor, bütün öğretmen ve öğrencileri tebrik ediyorum" dedi.

BU OKUL MODEL OKUL!

Milli Eğitim Bakanlığının uzun yıllar sonra da olsa işin farkına vardığını söyleyen İspirli, "Kocaeli'de kısa süre içerisinde tüm OSB'lerin içerisinde yeni meslek liseleri açılacak. Bir süre önce sayın bakanımız Nihat Ergün tüm OSB yöneticileri ile bir araya gelerek OSB'lerin içerisinde meslek okulları yapmalarını istedi. Model işte bu okul, başka model aramamıza gerek yok. Bu okulu bize ve bölgemize kazandıran ENKA Holding ve ENKA Vakfı'na da yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından yarışmada dereceye giren 24 öğrenciye aralarında bilgisayarların da olduğu çok sayıda hediye verildi. Protokol mensupları tüm öğrencilerden daha büyük başarılar beklediklerini ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel ENKA'dan Matematikçilere Büyük Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement