"Engelsiz" Nağmeler - Son Dakika
Güncel

"Engelsiz" Nağmeler

"Engelsiz" Nağmeler

'Engelsiz nağmeler' projesi konserle Bursa kamuoyuna tanıtıldı.

27.02.2013 13:00

'Engelsiz nağmeler' projesi konserle Bursa kamuoyuna tanıtıldı.

Bursa Kent Konseyi bünyesinde Türkiye Devlet Hastaneleri ve Hastalara Yardım Vakfı (HASVAK) ortaklığında Engelliler Meclisi tarafından yürütülen 'engelsiz nağmeler' projesinin tanıtım gecesi Merinos AKKM'de yapıldı. Bursa Kent Konseyi Başkanı Semih Pala, Türkiye'ye örnek bir projenin daha Kent Konseyi bünyesinde hayata geçirilmesinden mutluluk duyduğunu söyledi. 43 ayda 4800 faaliyet yapabilen bir kent konseyini oluşturduklarını anlatan Pala, Bursa Kent Konseyi'nin meclisleri, çalışma grupları ve yüzlerce gönüllüsüyle örnek işler yaptığını ifade etti.

HASVAK Bursa Şubesi Başkanı Zerrin Özgüney ise, projenin fikir sahibi Yasemin Kınav ve Yusuf Oranlı'yı tebrik etti. Özgüney, projenin engellileri sosyal hayata taşıdığını, projeyle en az 10 akülü araba almayı hedeflediklerini dile getirdi.

Konuşmaların ardından lise öğrencileri ve engelliler sahne alarak performanslarını sergiledi. Çaldıkları enstrümanlarla, söyledikleri şarkılarla usta müzisyenleri aratman gençler takdir topladı. 'Sensizlik' isimli şarkıyı seslendiren engellilerden İpek Öztürk ve 'Unutursun' isimli şarkıyı seslendiren lise öğrencisi Ecem Boyacı, dinleyenleri kendilerine hayran bıraktı. Söyledikleri şarkılarla zaman zaman duygusal anlar yaşatan, zaman zaman da eğlendiren öğrenciler ve engelliler, gecenin sonunda uzun süre alkışlandı. Gece pasta kesiminin ardından sona erdi.

(MŞ)

27.02.2013 12: 40: 53

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Engelsiz' Nağmeler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement