Engellilerin Bir Günlük Askerlik Sevinci - Son Dakika
Güncel

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Sevinci

Engellilerin Bir Günlük Askerlik Sevinci

Engelliler Haftası dolayısıyla Burdur'da, engelliler için temsili askerlik uygulaması gerçekleştirildi.

10.05.2013 16:59  Güncelleme: 17:06

Engelliler Haftası dolayısıyla Burdur'da, engelliler için temsili askerlik uygulaması gerçekleştirildi.

58. Piyade Eğitim Alay Komutanlığında düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sancağın tarihçesi okundu, temsili askerlik uygulamasına tabi erler yaş kütüğüne sembol çaktı ve askerlik andı içildi. Daha sonra Vali Nurettin Yılmaz, engellilere çeşitli hediyeler verdi.

Yılmaz, burada yaptığı konuşmada, kendisinin de 1994 yılında Burdur'da askerlik yaptığını, bu nedenle törene katılan engellileri silah arkadaşı saydığını belirtti. Yılmaz, "Askerlik arkadaşlığı ölene kadar bitmez. Bugün burada olmanız bizim için gurur verici. Hepinizi tebrik ediyorum. Bu yemine sadık kalarak bu ülkeye ömür boyu hizmete devam edeceksiniz. Sizler bizim için kıymetlisiniz. Varlığınız bizim için çok önemli" dedi.

Alay Komutanı Piyade Albay Ümit Saltaş ise özünde bulunan askerlik duygusu sayesinde Türk milletinin dünyada yegane "ordu-millet" onurunu kazanan millet olduğunu söyledi.

Kutsal askerlik görevini yerine getiren her bireyin bu haklı onur ve gururu ömür boyu taşıma mutluluğuna sahip olduğunu anlatan Saltaş, "Ayrılmaz bir parçamız olan engelli vatandaşlarımız, kutsal askerlik görevini kısa süre de olsa yerine getirme imkanı buldu. Katılanlara teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törene katılan 23 yaşındaki zihinsel engelli Volkan Durmuş Ağrı'nın annesi Fatma Ağrı, oğlunun 1 günlük de olsa askerlik yapmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade etti.

Oğlunu yemin töreninde izlerken hem sevindiğini hem de hüzünlendiğini dile getiren Ağrı, "Keşke sağlığı yerinde olsaydı da ülkemize, milletimize uzun yıllar hizmet edebilseydi. Yine de oğlumla gurur duyuyorum" dedi.

Törene AK Parti Burdur Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya, İl Emniyet Müdürü Abdulkerim Polat, İl Müftüsü Osman Artan, İl Sağlık Müdürü Sırrı Şenbayram, engellilerin yakınları ve diğer ilgililer de katıldı. - BURDUR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Engellilerin Bir Günlük Askerlik Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement